Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 10:41:40 πμ
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 18:36

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για διασφάλιση εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων στο ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’

Με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην τακτική του συνεδρίαση, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, υποστηρίζει το αίτημα της εργασιακής αποκατάστασης όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ με σταθερή και μόνιμη εργασία καθώς και την διασφάλιση της εργασιακής τους σχέσης μέχρι και τη συνταξιοδότησή τους.

 

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς αναφέρει τα εξής:  

Η ακύρωση εν μέρει της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που αναφέρεται στις προσλήψεις εργαζομένων στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’, με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έχει προκαλέσει, δικαιολογημένα, μεγάλη αναστάτωση σε όλους όσοι έχουν υπηρετήσει επί σειρά ετών στην κοινωνική δομή.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέχρι σήμερα το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ αποτελεί  ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ καθώς και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Καθοριστική συμβολή στην πιο  επιτυχημένη κοινωνική παρέμβαση της Αυτοδιοίκησης έχουν οι εργαζόμενοι που έδωσαν και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων με φροντίδα, ευγένεια και υψηλή επαγγελματική ευσυνειδησία.

Η κατάργηση της ειδικής εμπειρίας, ως κριτήριο κατάταξης με την οποία αφαιρείται ουσιαστικά η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας αφήνει εκτός επιλογής το 50% των θέσεων με δυσμενή συνέπεια την απόλυση 1.250 εργαζομένων που επαναλαμβάνουμε έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν η οικονομική κρίση και πολύ προσφάτως η πανδημία. 

Αναγνωρίζοντας ότι οι παρεχόμενες κοινωνικές και προνοιακού χαρακτήρα υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ είναι απολύτως απαραίτητες

το Δημοτικό Συμβούλιο με πνεύμα ορθής κρίσης, δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης:

- Τάσσεται αναφανδόν υπέρ της συνέχισης της εργασιακής σχέσης όλων των εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία.

- Συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για τη διασφάλιση της εργασιακής τους σχέσης και την παραμονή τους στις υπηρεσίες του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ μέχρι και τη συνταξιοδότησή τους, μέσω ενός ειδικού μεταβατικού προγράμματος.

- Διεκδικεί και προτείνει προσλήψεις προσωπικού για την αναπλήρωση θέσεων που χάνονται λόγω συνταξιοδότησης

Τέλος, θεωρεί ότι θα πρέπει να ληφθεί αρμοδίως μέριμνα για την αναβάθμιση του προγράμματος και τη μετεξέλιξή του σε μονάδα πλήρους κοινωνικής φροντίδας και παροχής πρωτοβάθμιας υγείας.