Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 5:56:06 μμ
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 18:20

Π. Θωμαΐδης: Διαμαρτυρόμενος χωρίς αιτία ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης

Με αφορμή την δημοσιοποίηση επιστολής διαμαρτυρίας του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεόδωρου Βαφειάδη αναφορικά με την ώρα πραγματοποίησης της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περί αργόσχολων που χρησιμοποίησε για την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης  θεώρησε υποχρέωσή του να υπερασπιστεί το θεσμικό της κύρος. Σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

 

Ο κ. Θεόδωρος Βαφειάδης θέλοντας διακαώς να επιτεθεί στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και στην Δημοτική Αρχή ενδεχομένως για να στρέψει  πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, πυροδοτεί και κατασκευάζει τεχνητές εντάσεις παίρνοντας αφορμή από τον καθορισμό και  την ώρα της τελευταίας για το 2022 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Επιτιμά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς προβάλλοντας ψευδείς ισχυρισμούς και προσβάλει το Προεδρείο και όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους με βαρείς χαρακτηρισμούς που έχει υιοθετήσει και στο παρελθόν και με την απαξιωτική του συμπεριφορά μειώνει το θεσμικό κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου είναι μέλος.

Ασκείται σκόπιμα και παραπλανητικά στον πληθυντικό της πληθωρικότητας για να εκφράσει μια καθαρά προσωπική του διαφωνία γιατί δεν τον βόλεψε η ώρα έναρξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και με έναν εξοργιστικά αφοριστικό όσο και ηλικιακά ρατσιστικό λόγο υποστηρίζει ότι ο ίδιος όντας σε παραγωγική ηλικία εργάζεται ενώ οι άλλοι σαράντα δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αργόσχολοι!

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα δυσφορίας και αγανάκτησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ιταμή συμπεριφορά του συναδέλφου τους, οφείλω να διευκρινίσω ότι ο κ. Βαφειάδης είναι ο μόνος από το Δημοτικό Συμβούλιο που ξεχωρίζει για την αυθαίρετη κρίση του σχετικά με τον τρόπο  σύγκλησης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Ο κανονισμός λειτουργίας είναι σαφέστατος. Ειδικότερα αναφέρει ότι ‘’ο καθορισμός της ημερομηνίας και της ώρας εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου ο οποίος και απευθύνει την πρόσκληση. Οι δε συνεδριάσεις του σώματος, διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες’’.

Ψεύδεται ο κ. Βαφειάδης ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος καθόρισε την τακτική συνεδρίαση την τελευταία στιγμή όταν πάντοτε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώνονται έγκαιρα και με πρόσκληση, σύμφωνα με το Νόμο, για το χρόνο τέλεσης των συνεδριάσεων, τουλάχιστον τρεις (3) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται η συνεδρίαση.   

Υπερβάλει όταν υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας ετήσιος προγραμματισμός της ημερομηνίας των συνεδριάσεων γιατί στην πράξη η πρόταση αυτή είναι ανεδαφική.

Το σοβαρότερο όλων όμως είναι ότι ασχημονεί εναντίον του Προεδρείου, με προκλητικές δηλώσεις περί εργατικών και αργόσχολων, τοποθετώντας τον εαυτό του στην πρώτη κατηγορία, και υπαινίσσεται σκοπιμότητα προθέσεων στην ώρα έναρξης των συνεδριάσεων ώστε να αποκλειστεί ο ίδιος από αυτές.

Να σκεφθεί κανείς ότι στη φετινή περίοδο πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε συνεδριάσεις με ώρες έναρξης στις 18:00 και στις 19:00 και μόνο μία, η συνεδρίαση της Δευτέρας της 19ης Δεκεμβρίου επελέγη να πραγματοποιηθεί με ώρα έναρξης στις 15:00 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν θεσμικά στις προγραμματισθείσες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς.

Ουδείς απέτρεψε ποτέ στον κ. Βαφειάδη να παρουσιάζεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε προέβαλε το παραμικρό πρόσκομμα.

Ας μην προφασίζεται, λοιπόν ανύπαρκτες σκιές με παιχνίδια δήθεν εξουσίας και αυθαιρεσίας της Δημοτικής Αρχής ο κ. Βαφειάδης, ας απομακρύνει από το στόχαστρο της άδικης κριτικής του το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συναδέλφους του και ας βρει τη γενναιότητα να τους ζητήσει συγνώμη.

Οι πολίτες που αναθέτουν με την ψήφο τους καθήκοντα εκπροσώπησης στους δημοτικούς συμβούλους δεν θέτουν κριτήρια κλεψύδρας, ούτε εργασιακού ωραρίου. Καλό και σώφρον είναι να θυμόμαστε πάντοτε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι εκφραστές των αιτημάτων της κοινωνίας, οι νόμιμοι  εκπρόσωποι των πολιτών, με κορυφαίο βήμα έκφρασης το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι αργόσχολοι, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι χώρος ανάπτυξής τους. Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα!

Ας λάβει σοβαρά υπόψη τη σχέση πολίτη και δημοτικού συμβούλου ο κ. Βαφειάδης και ας σεβαστεί επιτέλους τους θεσμούς και τους δημοκρατικούς κανόνες.

Και εάν γυρίσει να δει πόσα ελάχιστα χιλιόμετρα διήνυσε στην παρούσα αυτοδιοικητική θητεία, θα αντιληφθεί ότι πρέπει να πάψει πια να παριστάνει τον διαμαρτυρόμενο χωρίς αιτία.  

Παύλος Θωμαϊδης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς