Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 3:17:35 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα μελανότερα σημεία του αποτελούν η μείωση του αριθμού των αιρετών μελών των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, η κατάργηση του 50%+1 με επιβολή του 43%+1 στην εκλογή της πρώτης παράταξης, η επαναφορά της κατανομής των εδρών στα 3/5 υπέρ της πρώτης παράταξης και η επιβολή του 3% ως πλαφόν εισόδου.

To κολυμβητήριο του Ευρωπού ονομάζεται «Κολυμβητήριο Δημάρχου Γεωργίου Γίτσου» μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής Παιονίας και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με την παράταξη του π. δημάρχου, Χρήστου Γκουντενούδη, να ταυτίζεται με την πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Ευρωπού για αναβολή του θέματος, μιας και το τοπικό συμβούλιο είχε αποφασίσει, με ψήφους 4-1, να ονομασθεί το δημοτικό στάδιο Ευρωπού σε «Δημάρχου Γεωργίου Γίτσου».

Στο πλαίσιο της χθεσινής παγκόσμιας ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και την Κοινότητα Κιλκίς πραγματοποίησαν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση.

Συνεδρίασε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, στο Πολύκαστρο στις 28-05-2021,   το  συντονιστικό τοπικό  όργανο πολιτικής προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του δήμου, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές για το έτος 2021,  με πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Αριζάνη.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε από το σώμα να στείλει προς τους δημότες διαρκές και σαφές μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 21:14

Ραντίζονται τα πλατάνια της Παιονίας

Συντάκτης:

Ο δήμος Παιονίας ραντίζει όσα πλατάνια έχουν παρουσιάσει ασθένειες από έντομα και έλλειψη σιδήρου και βρίσκονται στις πόλεις και τα χωριά του δήμου, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα όπως αυτό της έντονης φυλλόρροιας.

Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) έχουν προγραμματιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα σε περιφερειακούς οικισμούς του Δήμου Κιλκίς. 

Υγειονομικό συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται:

Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 10:47

Διεξαγωγή συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ 2018-2019

Συντάκτης:

Η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως Επικεφαλής  Εταίρος των έξι Κοινωνικών Συμπράξεων και οι Δήμοι – Εταίροι, στα πλαίσια  υλοποίησης του Ε.Π. ΤΕΒΑ, θα ξεκινήσουν εκ νέου τις Συνοδευτικές Δράσεις και προσκαλούν όλους τους ωφελούμενούς του Ε.Π. ΤΕΒΑ να συμμετάσχουν σε αυτές.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Κοινωνία».

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης χαιρετίζει την ένταξη της Γουμένισσας και του Σκρα στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου  από την Π.Κ.Μ και την Π.Ε Κιλκίς. 

Η προβολή και ανάδειξη του  πολιτιστικού  αποθέματος  της Γουμένισσας και του Σκρα με τη συνεργασία της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας έχει βαρύνουσα σημασία  για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.