espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 8:26:07 μμ

Αυτοδιοίκηση

Ανακοινώθηκε από το δήμο Παιονίας το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των δημόσιων - ιδιωτικών κτιρίων και οικιών.

"Τα εμβληματικά έργα ξεκίνησαν ως πρόταση επί θητείας του Δημάρχου Κιλκίς ως Προέδρου της ΔΕΥΑΚ στις αρχές του 2020", ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Βασίλης Καραμπίδης.

"Η ωφέλειά τους είναι τεράστια για τις υποδομές του Δήμου καθώς προβλέπεται αντικατάσταση των αγωγών, τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων και ενεργοποίηση φωτοβολταϊκού συστήματος που θα συνεισφέρει στη μείωση κατανάλωσης της ενέργειας.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για τα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ, των οποίων την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκάλυψαν οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς:

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς σε Κιλκίς και Παιονία στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Με την παρουσία μας έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς εκφράσαμε στη Διοίκηση του Δήμου την αγανάκτηση μας για τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση επέκταση του ωραρίου Παιδικών Σταθμών, μετατρέποντας τους σε πάρκινγκ παιδιών.

Με αίσθημα ευθύνης και τιμής σας ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας με το συνδυασμό του Δημάρχου μας Κωνσταντίνου Σιωνίδη στις εκλογές του 2023.

Η απόφασή μου αυτή καθορίστηκε από την άψογη συνεργασία που έχω μαζί του, στην τρέχουσα θητεία μας ,και από την εξίσου αποδοτική επικοινωνία μας για κάθε τομέα ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε.

Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Στις 6μ.μ. το συμβούλιο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη –όπως προβλέπει ο νόμος- την «Έγκριση Ισολογισμού Δήμου Κιλκίς, για το οικονομικό έτος 2021».

Αμέσως μετά, στις 7μ.μ. θα γίνει η δεύτερη συνεδρίαση με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη, κυρίως είναι οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη, ενώ η θα γίνει ενημέρωση για το Κουκλοθέατρο και τη ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Από την Δευτέρα 17-10-2022 μέχρι και την Δευτέρα 31-10-2022 οι πολίτες των οποίων οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα της 17ης Σεπτεμβρίου 2022 στην Τοπική Κοινότητα Πολυπέτρου, του Δήμου Παιονίας, της Π.Ε Κιλκίς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ζημιάς, προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης επιχορήγησης, σύμφωνα με το νόμο 4797/2021 περί κρατικής αρωγής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, (800 χλμ.) με αντικατάσταση στηθαίων, πινακίδων σήμανσης, ενεργοβόρων λαμπτήρων, καθώς και ενός “πλέγματος” εργασιών συντήρησης των οδικών αξόνων και κοπής ανεπιθύμητης βλάστησης.

Υπάρχει διακοπή της υδροδότησης στο ΝοτιοΑνατολικό τμήμα του οικισμού του Αγίου Πέτρου δήμου Παιονίας, για την επισκευή έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.
H αποκατάσταση της υδροδότησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥ Παιονίας, θα γίνει έως τις 11.30π.μ.

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαγωνιστική διαδικασία των δυο εμβληματικών έργων της ΔΕΥΑ Κιλκίς συνολικού προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ και πλέον απομένει πριν ξεκινήσουν οι εργασίες η συμβασιοποίησή τους με τους ανάδοχους εργολάβους.
Οι δυο διαγωνισμοί είχαν εγκριθεί νωρίτερα και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσουν το έργο τους οι μπουλντόζες είναι ανοιχτός.