Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 1:56:24 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 20:17

Ανεξαρτητοποίηση Φώτη Γεωργιάδη στο Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Επιστολή παραίτησής του από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας στο δήμο Κιλκίς απέστειλε στο δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, Φώτης Γεωργιάδης.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Γεωργιάδη έχει πολλαπλή σημασία αφού ο σύμβουλος είναι αυτή τη στιγμή και πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.

Τη στενή ποαρακολούθηση της υλοποίησης του εξαγγελθέντος έργου κατασκευής εσωτερικού δικτύου φυσικού αρίου στο Κιλκίς ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής στη  τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτση ο κ. Παζαρτζικλής είπε:

Ευθύνες σε διευθυντές σχολείων για τις ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις σχολικών κτηρίων, κυρίως υδροδότησης και θέρμανσης, επέρριψε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μια πρώτη καταγραφή- αποτίμηση της εκ μέρους  του δήμου αντιμετώπισης της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Με βάση τη σημερινή κατάσταση που παρουσιάζεται στον τομέα του κεντρικού δικτύου του Κιλκίς, η οποία είναι αρκετά βελτιωμένη, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοινώνει στους καταναλωτές ότι η παροχή ύδρευσης γίνεται χωρίς προβλήματα και ότι δε θα χρειαστούν άλλες ελεγχόμενες διακοπές στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Από το Γραφείο του Γενικού Διευθυντή

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Ηλία Αβραμίδη

Χημικού Μηχανικού

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 11:40

Αντιμετώπιση διαρροών ύδρευσης στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Από την πλευρά της ΔΕΥΑ Κιλκίς ενημερώνονται οι δημότες – καταναλωτές του Δήμου Κιλκίς ότι:

Εξαιτίας της παγωνιάς υπάρχουν δεκάδες κρυφές και εμφανείς διαρροές σε παροχές καταναλωτών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση νερού σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση η Δ.Ε.Υ.Α .Κιλκίς το Σαββατοκύριακο 14-15/1/2017 στις 8μ.μ. έκλεισε τις βάνες που τροφοδοτούν τα χαμηλά προάστια της πόλης, για να μπορέσουν να έχουν νερό και οι καταναλωτές που έχουν διαμερίσματα στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Ανοικτή επιστολή Κώστα Σιωνίδη προς τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη:

Κύριε Δήμαρχε Παιονίας,
Τώρα που το κύμα κακοκαιρίας πέρασε και τα περισσότερα προβλήματα έχουν ξεκινήσει να αποκαθίστανται, θέλω να επιστήσω τη προσοχή σας σε ένα φαινόμενο που το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο.
Ξεκαθαρίζω ότι είμαι ο τελευταίος που θα κάνει μικροπολιτική πάνω σε φυσικά φαινόμενα, αντιθέτως πιστεύω  ότι με συνεργασία  τα  προβλήματα μπορούν  να αντιμετωπιστούν καλύτερα και πως  σε τέτοιες καταστάσεις  δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές.

Ο δημ. σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής θέτει τη διοίκηση του δήμου Κιλκίς ενώπιον των ευθυνών της:

"Τις τελευταίες ημέρες πήραν μορφή χιονοστιβάδας τα παράπονα και οι καταγγελίες δημοτών μας για την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζουν οι δρόμοι ακόμα και στο κέντρο του Κιλκίς.
Θέλω να υπενθυμίσω στη διοίκηση και να ενημερώσω τους δημότες μας  ότι πριν λίγες εβδομάδες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδυνου.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κιλκίς υποστηρίζει πως αντιμετώπισε με επάρκεια την επιδρομή του χιονιά και επισημαίνει:

«Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με τον τομέα πολιτικής προστασίας επιστρατεύθηκαν για να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και την περιοχή του Δήμου Κιλκίς.

Με απόφαση της Προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Αικατερίνης Γιαννακούλα – Ζιούτα θα λειτουργήσουν και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Ανάλογη απόφαση πήρε και ο δήμος Παιονίας.

Το εργασιακό μέλλον τους πέρασε -και πανελλαδικά περνά ακόμα-  από κύματα αμφισβήτησης. Η πρόσφατη απόφαση μάλιστα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ρίχνει σκιά αμφιβολίας παρά την κυβερνηυτική απόφαση για παράταση των συμβάσεών τους. Ωστόσο στο Δήμο Κιλκίς οι συμβασιούχοι τουλάχιστον δεν έχουν απέναντί τους τη δημοτική αρχή.
Ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Σισμανίδης υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη παράτασης των συμβάσεων 53 συμβασιούχων εργαζομένων στο δήμο Κιλκίς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.