Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 1:17:37 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 11:40

Αντιμετώπιση διαρροών ύδρευσης στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Από την πλευρά της ΔΕΥΑ Κιλκίς ενημερώνονται οι δημότες – καταναλωτές του Δήμου Κιλκίς ότι:

Εξαιτίας της παγωνιάς υπάρχουν δεκάδες κρυφές και εμφανείς διαρροές σε παροχές καταναλωτών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση νερού σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση η Δ.Ε.Υ.Α .Κιλκίς το Σαββατοκύριακο 14-15/1/2017 στις 8μ.μ. έκλεισε τις βάνες που τροφοδοτούν τα χαμηλά προάστια της πόλης, για να μπορέσουν να έχουν νερό και οι καταναλωτές που έχουν διαμερίσματα στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Ανοικτή επιστολή Κώστα Σιωνίδη προς τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη:

Κύριε Δήμαρχε Παιονίας,
Τώρα που το κύμα κακοκαιρίας πέρασε και τα περισσότερα προβλήματα έχουν ξεκινήσει να αποκαθίστανται, θέλω να επιστήσω τη προσοχή σας σε ένα φαινόμενο που το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο.
Ξεκαθαρίζω ότι είμαι ο τελευταίος που θα κάνει μικροπολιτική πάνω σε φυσικά φαινόμενα, αντιθέτως πιστεύω  ότι με συνεργασία  τα  προβλήματα μπορούν  να αντιμετωπιστούν καλύτερα και πως  σε τέτοιες καταστάσεις  δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές.

Ο δημ. σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής θέτει τη διοίκηση του δήμου Κιλκίς ενώπιον των ευθυνών της:

"Τις τελευταίες ημέρες πήραν μορφή χιονοστιβάδας τα παράπονα και οι καταγγελίες δημοτών μας για την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζουν οι δρόμοι ακόμα και στο κέντρο του Κιλκίς.
Θέλω να υπενθυμίσω στη διοίκηση και να ενημερώσω τους δημότες μας  ότι πριν λίγες εβδομάδες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδυνου.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κιλκίς υποστηρίζει πως αντιμετώπισε με επάρκεια την επιδρομή του χιονιά και επισημαίνει:

«Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με τον τομέα πολιτικής προστασίας επιστρατεύθηκαν για να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και την περιοχή του Δήμου Κιλκίς.

Με απόφαση της Προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Αικατερίνης Γιαννακούλα – Ζιούτα θα λειτουργήσουν και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Ανάλογη απόφαση πήρε και ο δήμος Παιονίας.

Το εργασιακό μέλλον τους πέρασε -και πανελλαδικά περνά ακόμα-  από κύματα αμφισβήτησης. Η πρόσφατη απόφαση μάλιστα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ρίχνει σκιά αμφιβολίας παρά την κυβερνηυτική απόφαση για παράταση των συμβάσεών τους. Ωστόσο στο Δήμο Κιλκίς οι συμβασιούχοι τουλάχιστον δεν έχουν απέναντί τους τη δημοτική αρχή.
Ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Σισμανίδης υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη παράτασης των συμβάσεων 53 συμβασιούχων εργαζομένων στο δήμο Κιλκίς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 20:49

Εύσημα στον Γκουντενούδη

Συντάκτης:

Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης κάθε έτος κάνει τον απολογισμό των δράσεων και ενεργειών της και απονέμει τα εύσημα σε πρόσωπα και ομάδες που διακρίθηκαν.
Η ομάδα μας, μέσα στο 2016, συνέχισε την ανθρωπιστική «δράση ανακύκλωσης επίπλων», σύμφωνα με την οποία προβαίνουμε σε επιδιορθώσεις επίπλων και τελικά χαρίζουμε (δωρεάν) τα έπιπλα αυτά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας, ενώ παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον από τη δημιουργία απορριμμάτων.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 21:18

Δωρεά ασθενοφόρου του Δήμου Παιονίας στο ΕΚΑΒ

Συντάκτης:

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, παρουσία από πλευράς Δήμου Παιονίας, του Δημάρχου κ. Χρήστου Γκουντενούδη, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα κ. Ανθρακίδη και από πλευράς ΕΚΑΒ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Καρακατσιανόπουλου, της Γενικής Διευθύντριας ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Ματσικούδη και του υπευθύνου ΕΚΑΒ τομέα Κιλκίς κ. Ζαχίλα, ο Δήμος Παιονίας παρέδωσε ένα ασθενοφόρο όχημα με συνοδό εξοπλισμό αξίας 75.000 ευρώ το οποίο του είχε δωρίσει η Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας.

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 20:16

Η Idomeni συγχαίρει το Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Ως Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για ένα έργο που χαρακτηρίζεται αξιόλογο με βάση την οδική ασφάλεια των οδηγών. Συγκεκριμένα στην έξοδο του Πολυκάστρου προς το Κιλκίς και στην συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης, Βενιζέλου, Δοϊράνης και Κιλκίς υπάρχει η διασταύρωση (με σήμα κατατεθέν το βενζινάδικο) η οποία λόγω διαρρύθμισης θεωρείται επικίνδυνη γιατί σε καθημερινή βάση οι οδηγοί διατρέχουν κίνδυνους.

Τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος ''Στέγαση και Επανένταξη'' που υλοποίησε ο Δήμος Κιλκίς με είκοσι επτά ωφελούμενους συμπολίτες μας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.