Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 4:16:28 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝΚΙ), ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης, έχει ξεκινήσει μια ευρεία σειρά ενεργειών διαβούλευσης και ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού και των φορέων με σκοπό την προετοιμασία ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου τοπικού προγράμματος «Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD) για την Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020.

Όπως είχαμε προεξοφλήσει, η εκκένωση των άτυπων κέντρων μεταναστών στα σύνορα δεν έλυσε το πρόβλημα. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν μεν τε κέντρα άλλων νομών, αλλά το όνειρο της λαθραίας  εξόδου από την χώρα δεν έσβησε.

Μετά από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιονίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι εγκρίθηκε η επανίδρυση και η λειτουργία, από το σχολικό έτος 2016 – 2017, δύο (2) Σχολικών Μονάδων στο Δήμο μας, το 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Γοργόπης και το 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Τούμπας (ΦΕΚ 1826/22.06.2016, ΤΕΥΧΟΣ Β’).

Η ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης για το προωθούμενο από τον ίδιο και τον Δήμαρχο Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη σχέδιο για δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο νομό, με κατάργηση των δυο κέντρων σε Χέρσο και Νέα Καβάλα, μαζί με τη θέση που εξέφρασε ότι δυστυχώς-  και για εκείνον - το σύστημα διοίκησης είναι δημαρχοκεντρικό οδήγησε σε μια ουσιαστική πρώτη συζήτηση.

Την Κυριακή 29 Μαϊου και ώρα 12.15 ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από συνεργάτη του αν. Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με σκοπό τον καθορισμό συνάντησης μεταξύ τους.

Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝΚΙ), πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Δημάρχου Παιονίας, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 με την παρουσία των Οινοποιητικών Επιχειρήσεων και των Συνεταιρισμών Αμπελουργών του Δήμου.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη σύναψη διακοσίων ενενήντα εννέα (299) συµβάσεων προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθµού, για χρονικό διάστηµα έως οκτώ (8) µήνες.
Για το δήμο Κιλκίς εγκρίθηκαν 25 θέσεις και για το δήμο Παιονίας 4 θέσεις.

«Ως Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θεωρούμε ότι περιττεύει πλέον η επίκληση των προσπαθειών και της προσφοράς των συμπολιτών μας στη διαχείριση της πρωτοφανούς και ασύμμετρης εισροής προσφυγικών πληθυσμών στον νομό Κιλκίς», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αιρετοί της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης, Μιχαλία Καραμισάκη και Κώστας Γιαννόπουλος.

Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 22:55

Ανέλαβε καθήκοντα ο Θέμης Ανθρακίδης

Συντάκτης:

Από τις 18 Μαΐου 2016, ο κ. Θεμιστοκλής Θ. Ανθρακίδης, Οικονομολόγος, απόφοιτος οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά και τελειόφοιτος Νομικής, ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. ΦΕΚ/Γ/427/16-5-2016.
Ο κ. Ανθρακίδης έχοντας μια επιτυχημένη θητεία στη θέση του Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, με την εμπειρία και τις γνώσεις του θα στελεχώσει το Υπηρεσιακό Δυναμικό του Δήμου Παιονίας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες και πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Για πολλοστή φορά επανερχόμαστε στο θέμα της αντιμετώπισης του μείζονος ζητήματος της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στα όρια του Δήμου μας αλλά και του Νομού γενικότερα. Δυστυχώς σε κάθε νέα μας ανακοίνωση, η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι η προηγούμενη.