Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 2:34:47 πμ

Αυτοδιοίκηση

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 20:38

Απελευθέρωση Γουμένισσας - Ελευθέρια Παιονίας

Συντάκτης:

Ο Δήμος Παιονίας με την συμπλήρωση 103 ετών από την απελευθέρωσης της Γουμένισσας την 23η Οκτωβρίου 1912 εορτάζει τα Ελευθέρια της Παιονίας με επίκεντρο εκδηλώσεων την ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας την Γουμένισσα
Η επέτειος θα εορταστεί με μια σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν από 18-10-2015  έως και 25-10-2015.

Στις 13-10-2015 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας στην έδρα του Δήμου Παιονίας (Πολύκαστρο) και συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για πολύ σοβαρά θέματα όπως:
- Μεταναστευτικό
- Ενίσχυση και συνέχιση των προγραμμάτων «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας».
- Έργα ΕΣΠΑ.
- α. Αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού 2015. Οφειλόμενα ποσά προς τους ΟΤΑ.

Οι προοπτικές και οι δυνατότητες συντονισμού και δικτύωσης των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και ειδικά προς τις γυναίκες σε θέματα ισότητας, βίας και διακρίσεων, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας  Άννα Δημάκη την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στο Δήμο Κιλκίς.

Με κέφι και δημιουργική διάθεση προσήλθαν σήμερα στην πλατεία Ειρήνης μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης για να εξεταστούν στο πλαίσιο της εβδομάδας δωρεάν προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής που διοργανώνουν ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας σε συνεργασία με τον Οργανισμό  ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' και τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Κιλκίς.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 21:06

Πολιτιστικό καλεντάρι από την Αναπτυξιακή Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένα πρωτότυπο καλεντάρι όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Π.Ε. Κιλκίς αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί η Αναπτυξιακή Κιλκίς.
Με την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των εκδηλώσεων με πολιτιστικό χαρακτήρα (αναβίωση εθίμων, πανηγύρια, αθλητικές διοργανώσεις, φεστιβάλ κ.ά.) επιδιώκεται η οργανωμένη προβολή και ανάδειξή τους μέσα από τη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού καθώς και από ειδική ιστοσελίδα όπου ο επισκέπτης θα μπορεί με ένα κλικ να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για τις εκδηλώσεις κι έτσι να οργανώσει αρτιότερα το ταξίδι του στο Κιλκίς θέτοντας τις βάσεις για μια αξέχαστη και απολαυστική εμπειρία.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 11:17

Πρόσληψη Δικηγόρου στο Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την πλήρωση μίας (1) θέσης δικηγόρου παρ’ Εφέταις στο Δήμο Κιλκίς, με σχέση έμμισθης εντολής, με πάγια μηνιαία αντιμισθία, κατόπιν επιλογής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Στο Δημαρχείο Παιονίας στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, επέλεξε να πραγματοποιήσει την τακτική του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη στις 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13.00.
Το ΔΣ της Π.Ε.Δ/ΚΜ ΠΡΙΝ την συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο χώρο συγκέντρωσης των προσφύγων στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης προκειμένου να εκτιμηθεί από κοντά η σημερινή κατάσταση του προβλήματος των προσφύγων στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, κ. Ευρώπη Αρτόγλου, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση προσφορότερων τρόπων συνεργασίας στη διαδικασία της κατάρτισης του Κτηματολογίου.

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 20:34

Αρωγός στα αιτήματα των σπουδαστών ο Δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη, και με τη συμμετοχή του βουλευτή ν. Κιλκίς και π. Υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Γεωργαντά, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την προηγούμενη Πέμπτη  ενημερωτική συζήτηση με εκπροσώπους σπουδαστών του ΤΕΙ Σχεδίασης και Τεχνολογίας Ένδυσης Κιλκίς.

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 22:53

Θα ηχήσουν την Τρίτη οι σειρήνες

Συντάκτης:

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη (06.10.2015) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
• Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.