Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 5:59:42 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Τον Νοέμβριο του 2013 ο Δήμος Παιονίας είχε προχωρήσει  σε αίτημα για την ένταξη του δυτικού τμήματος του δήμου Παιονίας σε γραμμή του ΟΑΣΘ.
Συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου επισκέφτηκε τον Δήμο ο τότε υφυπουργός μεταφορών κ. Μιχάλης  Παπαδόπουλος στον οποίο το θέμα παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Α. Λαπόρδας και ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Σιωνίδης. Ο συνεργάτης του Δημάρχου κ. Σ. Τσέτος, κατόπιν προτροπής του Υφυπουργού  ανέλαβε να παρουσιάσει δημογραφικά και γεωγραφικά στοιχεία σε μορφή μελέτης, ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα πέραν της προφανούς κοινωνικής ωφέλειας της πρότασης.

Τα καθήκοντά του ως νέου δημοτικού συμβούλου ανέλαβε από σήμερα ο κ. Νικόλαος Τατίδης μετά την ορκωμοσία του στο Δημαρχείο Κιλκίς. Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης ευχήθηκε στο νέο δημοτικό σύμβουλο να έχει μια θετική και δημιουργική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς επ' ωφελεία των συμφερόντων του Δήμου.

Τάξη στις αμμοληψίες από τον ποταμό Αξιό επιχειρεί να βάλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εκπονείται διαχειριστικό σχέδιο για τα φερτά υλικά, που θα δείξει από ποια σημαία θα μπορούν να γίνονται αμμοληψίες, ώστε να αποτραπεί και το ενδεχόμενο να πλημμυρίσουν οι γύρω περιοχές.

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για την κάλυψη 151 θέσεων οκτάμηνης πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (β' κύκλος).

Συνεδριάζει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας, ώρα 18.30,  το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Έγκριση απολογισμού έτους 2016 ΝΠΔΔ Πρόνοιας- Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης Δήμου Παιονίας.

Στις 27 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την απασχόληση 7.180 ανέργων σε κοινωφελείς υπηρεσίες 34 δήμων, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Κιλκίς.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) την ειδική «Αίτηση Συμμετοχής στη Διαδικασία Κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 21:45

Και στο Κιλκίς έργα για την διανομή φυσικού αερίου

Συντάκτης:

Ευτυχώς που είναι και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας που λειτουργεί ως επισπεύδουσα χρηματοδοτώντας τμήμα των έργων που είναι απαραίτητα για τη διανομή φυσικού αερίου και το Κιλκίς. Και λέμε ευτυχώς επειδή δεν από φορείς και εκπροσώπους του ν. Κιλκίς δεν διαπιστώσαμε να αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία.

Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 19:08

Εργαλείο ανάπτυξης η κοινωνική επιχειρηματικότητα

Συντάκτης:

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί μία δημιουργική διέξοδο των ανέργων στην οικονομική κρίση, με τα οφέλη της να επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο. Η ανάπτυξη των  κοινωνικών επιχειρήσεων ενισχύει την τοπική οικονομία, διατηρεί συνεκτικό τον κοινωνικό ιστό, συμβάλλει στη ανάσχεση της ανεργίας και οι λόγοι αυτοί είναι επαρκείς για την ενθάρρυνση δημιουργίας τους. 

Την αμετακίνητη θέση του για την προτεραιότητα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Χαλάστρας - Πολυκάστρου ως προϋπόθεσης για τη λειτουργία των διοδίων στους Ευζώνους και  στην κάθετο της Εγνατίας οδό Ευζώνων - Μαλγάρων , επαναδιατύπωσε προς τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αρη Ξενοφό ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Μια νέα οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς δέχθηκε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κύριλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ.κ.  Αντιγόνη Ζαφειράκου, Ιωάννη Ξενίδη, Χαράλαμπο Σκουληκάρη (Unesco/lnweb) και Zoran Markov, Atanasko Babunski,  Daniela Popovska από το ίδρυμα Konrad – Adenauer – Stiftung, αντίστοιχα, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Κιλκίς.