Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 11:32:03 μμ

Αυτοδιοίκηση

Εξασφαλίσθηκε τελικά το επιδιωκόμενο κονδύλιο για την αποκατάσταση του δρόμου Γρίβα-Καστανερή, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες λόγω κατολισθήσεων.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίνεται η διάθεση κονδυλίου ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών στον παραπάνω οδικό άξονα. Το κονδύλιο, όπως προβλεπόταν, προήλθε από τις εκπτώσεις άλλων δημοπρασιών σε έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα αυτά είχαν δημοπρατηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Στην ίδια διαδικασία εντάσσεται και η εκτέλεση των εργασιών στον δρόμο Γρίβα-Καστανερή.

Ο Δήμος Κιλκίς,ως τελικός δικαιούχος, υλοποιεί το  πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 26 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ως άτομα που ζουν σε κατάσταση αστεγίας και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Την από μακρού χρόνου προειδοποίησή του ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα εγκληματικά διαδραματίζονται στην Ειδομένη και συνολικά στη διαχείριση του προσφυγικού στα όρια του Δήμου Παιονίας, υλοποίησε χθες Τετάρτη ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, στην οποία αναφέρει:

Την επιτακτική ανάγκη προσφυγής στη Δικαιοσυνη για όσα άνομα συμβαίνουν στην Ειδομένη και βλάπτουν συνολικά τους δημότες της Παιονίας τονίζει  ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστας Σιωνίδης σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 22:34

Χάνεται συνεχώς χρόνος με το Κιλκίς σε ρόλο …θεατή

Συντάκτης:

Πολύτιμος χρόνος χάνεται σε έργα που ήδη έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα και το αποκαρδιωτικό είναι πως από την πλευρά του θιγόμενου νομού δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, ικανές να ξεκολλήσουν την εκτέλεση των έργων αυτών. Πρόκειται για τους δρόμους Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου και Είσοδος Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου που όπως αποκαλύψαμε πριν τρεις εβδομάδες έχουν εισέλθει σε νέα δίνη.

Ο Δήμος Κιλκίς, ο Δήμος Λύσης, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955 – 1959 και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. οργανώνουν την Κυριακή 3 Απριλίου, ώρα 11.30  τα εγκαίνια του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου Ακρίτα ''Γρηγόρης Αυξεντίου''
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαϊδης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Τις συνέπειες από την διαμονή χιλιάδων προσφύγων στα όρια του Δήμου Παιονίας περιγράφει σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα, ως επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που κοινοποιήθηκε και στο πρωθυπουργικό γραφείο, έχει ως εξής:
Σας γνωρίζω, για άλλη μια φορά, ότι η κατάσταση του προσφυγικού στην περιοχή του Δήμου Παιονίας έχει ξεφύγει, όχι μόνο από πλευράς συντονισμού (εκκένωση της Ειδομένης) αλλά και στο θέμα των απορριμμάτων, όπου έχει την ευθύνη η Διεύθυνση Καθαριότητας & Περιβάλλοντος του Δήμου.

Την οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ζήτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά την  επίσκεψή του τελευταίου στο  Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη.
Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς σχετικό σχέδιο ψηφίσματος κατάθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής, το οποίο έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές του σώματος και συμφωνήθηκε να κατατεθεί εγγράφως από τον Δήμαρχο Κιλκίς υπό τύπον υπομνήματος στον κ. Ξανθό  στην επικείμενη τότε επίσκεψή του στο ν. Κιλκίς.

Την επανασύσταση της Παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Γουμένισσας ζητά ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Παιονίας, Ιωάννης Αλίρης, ο οποίος σημειώνει:
«Το 2012 το Υπουργείο υγείας προχώρησε στη δημιουργία νέου οργανισμού.
Μεταξύ άλλων κατήργησε την παιδιατρική κλινική προβλέποντας όμως δύο (2) θέσεις παιδιάτρων. Για την κατάργηση της παιδιατρικής βρήκε πρόθυμους από το αδελφάτο (συμβούλιο).
Κύρια αιτία, ότι δεν εισήγαγαν κανένα περιστατικό για νοσηλεία. (Αυτό καθόρισε τη στάση του αδελφάτου).
Αυτή είναι και η αλήθεια. Έχει όμως την εξήγησή του.

Την έντονη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς θα μεταφέρει σήμερα στον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.
Το θέμα ήγειρε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής που κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς έγκριση, όπου αναφέρονται τα εξής:  Το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτύρεται εντονότατα και καταγγέλλει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια με την αποστέρησή του από κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, σε βαθμό που ακυρώνουν την αποστολή του.