Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:49:16 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Με το 50% της οργανικής της δύναμης θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 22 Μαϊου. Στη λαϊκή αγορά,που διεξάγεται με τη συμμετοχή πενήντα παραγωγών και πενήντα δύο επαγγελματιών πωλητών, ισχύουν τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς της Covid- 19, ήτοι:

Τη διενέργεια εκλογών, την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, για την ανάδειξη ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους του Συμβουλίου Κοινότητας Μουριών της Δημοτικής Ενότητας Μουριών του Δήμου Κιλκίς προκήρυξε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στη συνάντηση κλήθηκαν και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ορεινής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Κιλκίς Γρηγόρης Σαλαβασίδης η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς Κυριακή Μαγνήσαλη, ο κ. Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κιλκίς, ο κ. Δημήτρης Μπινιάρης από την 71η Α.Μ. Ταξιαρχία ‘’Πόντος’’, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Παντελής Πηλείδης.

Από τη δημοτική παράταξη "Συμμετέχω" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο καθυστερημένα, λόγω των εορτών του Πάσχα, ετέθησαν  από τους Δημοτικούς Συμβούλους μια σειρά θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, που αφορούσαν την ενημέρωση που προηγήθηκε από την πλευρά του Δημάρχου, όσο και για τρέχοντα ζητήματα σε διαφορές περιοχές του Δήμου.

Με τρία σύγχρονα απορριμματοφόρα που διαθέτουν ολοκαίνουρια υπερκατασκευή ενισχύεται η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του Κιλκίς.

Στην τελετή αγιασμού των οχημάτων που πραγματοποιήθηκε υπό τις ευλογίες του αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Θεοδωρίδη σήμερα το πρωί, λίγο πριν βγουν στην κυκλοφορία, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισήμανε ότι με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού, η Δημοτική Αρχή επιστρέφει στους πολίτες τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν για την καθαριότητα σε υποδομές και καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας.

Η διακρατική λίμνη Δοϊράνης αποτελεί μέσω των έργων προστασίας και ανάδειξης της ένα κορυφαίο παράδειγμα της δυνατοτήτων που προσφέρουν τα προγράμματα Interreg, προγράμματα δηλαδή που ενισχύουν τη διακρατική συνεργασία  για την επίλυση διακρατικών προβλημάτων ή την ανάδειξη κοινών διακρατικών στόχων.

Με τα ισχύοντα έκτακτα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς της Covid – 19 και με το 50% της δύναμής της θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 15 Μαϊου η λαϊκή αγορά του Δήμου Κιλκίς. Στη λαϊκή αγορά θα συμμετέχουν πενήντα τέσσερις παραγωγοί και εξήντα επαγγελματίες πωλητές. Ως προς τις υγειονομικές ρυθμίσεις υπενθυμίζεται ότι:

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε μεγάλη τιμή, η επίσκεψη του Έλληνα Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στον δήμο μας, διότι πρόσφερε την ευκαιρία στους διοικούντες να του παραθέσουν τα διάφορα ζητήματα της περιοχής καθώς και προτάσεις.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αφορούσε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ευρωπού, της Μεσιάς και της Τούμπας, όπου και είχε γίνει η σχετική προεργασία κατά την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου που είχε λάβει χώρα το 2018 και συνετέλεσε σε συνεργασία με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς, κ. Γεωργία Στρατούλη, ώστε να γίνει γνωστό το αρχαιολογικό εύρημα της επιγραφής «Ευρωπαίων Πόλις».

Ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο παρέλαβε ο δήμος Παιονίας ενισχύοντας την υπηρεσία καθαριότητος. Πρόκειται για ένα σάρωθρο μηχανικής σάρωσης, αυτοκινούμενο, τύπου COMPACT χωρητικότητας δεξαμενής απορριμμάτων 4,0 m3, αξίας  162.657,00€, που αποκτήθηκε μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού».

Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 16:21

Κοντά στους νοσηλευτές ο Δήμαρχος Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτών για να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στους επαγγελματίες της υγείας που αποτελούν τον κορμό στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.