Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 5:22:58 μμ

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 18:15

Χωρίς αυξήσεις στα δημοτικά τέλη από το Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Μηδενικές αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και στους ηλεκτροδοτούμενους χώρους για το 2021 αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με το νόμο του Κλεισθένη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίασή του.

Την επαναλειτουργία τμημάτων Διευθύνσεων, από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κιλκίς.

Στο δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα εκδήλωσης της πανδημίας του Covid -19 ο Δήμος Κιλκίς βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον πολίτη, για να συνεισφέρει σε κρίσιμες υπηρεσίες που συνδέονται με τις κοινωνικές δομές και την ποιότητα ζωής και για να συμβάλει περαιτέρω στην ορθολογική οργάνωση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, όπως είναι γνωστό, έχει πάρει μέρος, έως τώρα, σχεδόν σε όλες τις δια ζώσης συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, καταθέτοντας ερωτήσεις και κάνοντας τοποθετήσεις για μια σειρά ζητήματα, σε σταθερή αντιπαράθεση με τις δημοτικές αρχές, που συνεχίζουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Παρέμβαση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Κιλκίς, Λάζαρου Παζαρτζικλή, για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. κατά την περίοδο του κορονοϊού δια περιφοράς.

Σε εφαρμογή των έκτακτων ρυθμίσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του Covid – 19 αναστέλλεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου στη λαϊκή αγορά της πόλης του Κιλκίς, ενεργοποιείται  σε 24ωρη βάση η τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού ενώ στους συναρμόδιους φορείς τήρησης των μέτρων προστίθεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τα Κέντρα Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην Κοκάρτζα από τις 8:00 έως τις 10:00 και στην Κορυφή από τις 10:00 έως τις 12:30  λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Αγαπητέ Δήμαρχε, αξιότιμοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων,

Τρίτο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Κώστα Σιωνίδη. Τι να περιμενει ο δημότης στα χρόνια που έρχονται. Πως θα αναστηθεί η γεωργία..

Συνέντευξη στον Θεοφύλακτο Παγλαρίδη.