Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 3:22:06 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δοθέντος ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα, ο Δήμος Κιλκίς ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που του κοινοποίησε σήμερα η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για την αποστολή εμβολιαστικών ομάδων σε Κοινότητες του Δήμου προκειμένου να εμβολιάσουν κατοίκους που το επιθυμούν και για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί σε τοπικές δομές υγείας, όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Στοχευμένες δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχετικού τριετούς προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες που στοχεύουν στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται εργασίες για τη βελτίωση της ορατότητας των οδηγών των διερχόμενων οχημάτων μέσω της κοπής και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης  (κοπή χόρτων, θάμνων, κλαδιών κτλ.).

Ο Δήμος Κιλκίς προσκαλεί τους παραγωγούς που έχουν άδεια παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παραχώρηση θέσεων μέσα στην πόλη του Κιλκίς, ώστε να έχουν τη δυνατότητα άσκησης του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Οι χώροι και ο αριθμός τους προς διάθεση είναι:

Επαναστατικά λάβαρα, όπλα εποχής, τσολιάδες, ηρωικές μορφές του Αγώνα όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ζωγραφιές τοποθετημένες σε ξύλινους ορθοστάτες στην πλατεία Λατσιών συγκέντρωσαν την προσοχή του κόσμου στη χθεσινή τελετή απονομής βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής ‘’Στα Χρώματα της Επανάστασης’’.

Στην κρίσιμη τουριστική περίοδο που διανύουμε, και με τις ελπίδες που είχαν στηρίξει οι Βορειοελλαδίτες επαγγελματίες του τουρισμού στο άνοιγμα  των συνόρων, παρατηρείται ότι, η κύρια οδική πύλη της χώρας ο Μεθοριακός σταθμός των Ευζώνων, είναι κλειστή από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Το νέο, υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς -με το μικρότερο περιβαλλοντικό_αποτύπωμα από όλους τους τύπους των κινητήρων- στις εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων του οδικού δικτύου και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης (κοπή χόρτων, θάμνων, κλαδιών κτλ.), στο τμήμα Μικρόκαμπος-Νέο Αγιονέρι, από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητα Κιλκίς.

Οι αίθουσες των ΚΑΠΗ Αξιούπολης, Γουμένισσας, Πολυκάστρου και του Δημοτικού Καταστήματος Ευρωπού θα είναι ανοιχτές, για την προστασία των αστέγων κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Από σήμερα 24-06-2021 έως το Σάββατο 26-06-2021 από τις 10.00π.μ. έως τις 20.00.

Καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια εις βάρος των επισκόπων του Συνοδικού Δικαστηρίου, στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου & Γέφυρας κ.κ. Δημήτριος και ευχόμαστε να έχουν όλοι ταχεία ανάρρωση.

Με διατιθέμενο κλιματιζόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα των επόμενων ημερών έχει προνοήσει ο Δήμος Κιλκίς.  Το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς, (οδός Βυζαντίου 2)  προσφέρεται από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου έως το Σάββατο 26 Ιουνίου για τη φιλοξενία του κοινού από τις 9:00 έως 20:00.