Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 1:29:56 πμ

Αυτοδιοίκηση

Από τη δημοτική παράταξη του Κιλκίς, "Συμμετέχω" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέσα στα νέα περιοριστικά μέτρα που διανύουμε στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς, είναι και το κλείσιμο των λαϊκών αγορών.

Μία απόφαση απαράδεκτη διότι αυτό το μέτρο αντί να μειώσει τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού τον μεγιστοποίησε.

Σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες στην διαχείριση τους. Οι μαθητές αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας καλούνται να διέλθουν μεταξύ των άλλων χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την παιδεία στη χώρα μας και μέσα από τη δοκιμασία της τήρησης των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Από τη δημοτική παράταξη Κιλκίς, "Συμμετέχω" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Από ότι φαίνεται τα πρώτα κρούσματα οικονομικής ανέχειας από την πλευρά του κράτους λόγω της νέας επικείμενης οικονομικής κρίσης και της σπάταλης οικονομικής διαχείρισης από την πλευρά της Κυβέρνησης, είναι ορατά και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα του δημότη.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς ανακοινώνει στους γονείς που δεν έχουν λάβει voucher, αν και το δικαιούνται, να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κιλκίς ώστε να συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν στις προσφερόμενες δραστηριότητες – παροχές του ΚΔΑΠ.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 19:55

Σε νέο λειτουργικό και όμορφο χώρο το ΚΕΠ Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση και τέθηκε σε πλήρη   λειτουργία το νέο ΚΕΠ Πολυκάστρου.

Οι  εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν, επί της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας 23Β (πλησίον του ΚΤΕΛ),  εξασφαλίζουν  την ευκολότερη πρόσβαση στο ΚΕΠ (άνετοι χώροι στάθμευσης) και αναβαθμίζουν  την ποιότητα και την ταχύτητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς του πολίτες.

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό, αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του ιού, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης- έπειτα από την απόφαση για την υπαγωγή της ΠΕ Κιλκίς σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19- στους προϊσταμένους των Υποδιευθύνσεων και των Τμημάτων, καθώς κι όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΕ, καλώντας τους, παράλληλα, να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Η υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid – 19 υποχρεώνει το Δήμο Κιλκίς στην αναστολή – ακύρωση προγραμματισμένων λειτουργιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που είτε διοργανώνει, είτε φιλοξενεί.

Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών ρυθμίσεων και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορονοϊού ανακοινώνονται:

Τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο ν. Κιλκίς από το πρωί της Παρασκευής λόγω κορονοϊού, οδήγησαν όπως ήταν φυσικό και στην αναβολή της αυριανής εκδήλωσης στην πόλη του Κιλκίς με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Οργή προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη τα ανεύθυνα δημοσιεύματα που στοχοποιούν συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού της Γουμένισσας με απαράδεκτους μάλιστα χαρακτηρισμούς (αθίγγανοι ή Ρομά) ως εκείνη που δήθεν αποτελεί την εστία του κορονοϊού στη Γουμένισσα.

Αρχίζει από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, στη σχετική πλατφόρμα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να επιδοτηθούν από το πρόγραμμα «Διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.