Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 4:22:27 μμ
etpa
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 19:25

«Παραγωγική» η κάθοδος Γκουντενούδη στην Αθήνα

Συντάκτης:

Επισκέψεις που αφορούν σε θέματα του Δήμου Παιονίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χ. Γκουντενούδης στην Αθήνα  την Τετάρτη 19  και Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.


Πρώτος σταθμός των επισκέψεών του ήταν ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνης, για θέματα πολιτικής γης, δωρεάν παραχώρησης έκτασης για την κατασκευή βιολογικού στη Ποντοηράκλεια. Ακόμα συζήτησε και το θέμα της δωρεάν παραχώρησης εκτάσεων για την αποκατάσταση των ΧΑ.Δ.Α.
Παράλληλα, παραβρέθηκε  στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκαν  προβλήματα που αφορούν τους  Δήμους και τη λειτουργία τους, σε καθεστώς υποχρηματοδότησης.  Κάποια από αυτά είναι το «Εξοικονομώ» και τα συμβασιοποιημένα έργα της ΕΕΤΑΑ  Α.Ε., για το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Ακόμα, ο κ. Γκουντενούδης επισκέφθηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ. Μέξη για θέματα του Δήμου που εκκρεμούν, ενώ είχε και συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Ιατρίδη, όσον αφορά τις εντάξεις έργων στην διακήρυξη του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»  για τις δράσεις 3.2.1. και 3.2.2.
Μία από τις σημαντικές συναντήσεις ήταν στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, από την τελευταία θεομηνία, όπου η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τελευταίος  σταθμός  του Δημάρχου ήταν το Υπουργείο Παιδείας για να συγχαρεί και να συνεργαστεί  με τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Παιδείας Γ. Γεωργαντά  για θέματα όπως το ΙΕΚ Αμπελουργίας – Οινοποιίας, το Μουσικό σχολείο, τη μόνιμη επανίδρυση των Δημοτικών σχολείων  Γοργόπης – Τούμπας, το ΙΚΑ Αξιούπολης, τους Δασικούς χάρτες κ.α.
Στο περιθώριο της συζήτησης μεταξύ Δημάρχου και Υφυπουργού, ο πρώτος ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά για την συνδρομή του στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Παιονίας και όχι μόνο. Η συνδρομή του στην δωρεάν παραχώρηση της  έκτασης για τον βιολογικό της Ποντοηράκλειας ήταν καταλυτική.
Και συγχαρητήρια
Ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, συγχαίρει  την ομάδα ποδοσφαίρου του Γ.Ε.Λ. Ευρωπού με την ευκαιρία της διάκρισής τους στον σχολικό τελικό αγώνα του Νομού Κιλκίς ενάντια στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Τόνισε πως τα παιδιά κατάφεραν να ξεχωρίσουν περνώντας συγχρόνως και ένα ηχηρό μήνυμα: Η κατάκτηση της κορυφής απαιτεί θυσίες και τόλμη, δίχως, ωστόσο, να παραβλέπουμε την ποιότητα, την άμιλλα και τον –καλώς εννοούμενο- συναγωνισμό.
Τέλος επισήμανε πως το ανάλογο ήθος και μαχητικό πνεύμα πρέπει να επιδείξουν και στα μαθητικά τους καθήκοντα .
Ένα ειλικρινές μπράβο στα παιδιά!