Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:34:19 πμ
etpa
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 19:49

Παρουσιάστηκε η μελέτη του δρόμου Γουμένισσας – Ευρωπού

Συντάκτης:

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης κάλεσε στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) προκειμένου να ενημερώσουν τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Γουμένισσας και Ευρωπού και τους δημοτικούς συμβούλους των δύο δημοτικών ενοτήτων για την πρόοδο της μελέτης και της ωρίμανσης του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρωπού δήμου Παιονίας» που η διοίκηση θα υποβάλλει προς έγκριση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

 

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση – αναβάθμιση του αγροτικού δρόμου μήκους 8,5 χιλιομέτρων και είναι κάτι που οι τοπικές κοινωνίες το περιμένουν διακαώς εδώ και δεκαετίες.

Η ολοκλήρωση του έργου θα βελτιώσει κατά πολύ την καθημερινότητα των αγροτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του συνόλου των αγροτών της Παιονίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 ο δήμος Παιονίας και η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την ωρίμανση του έργου προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ. Η μελέτη προχώρησε ταχύτατα και το έργο θα υποβληθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Στην παρουσίαση προσεκλήθη και συμμετείχε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να ενημερωθεί και να συμβάλει στην προώθηση του έργου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Το διαρκές αίτημα των αγροτών της περιοχής, επιτέλους παίρνει το δρόμο της υλοποίησής του. Ένα αναγκαίο για την Παιονία έργο, δρομολογείται», τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Γεωργαντάς.