Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, 8:25:21 μμ
etpa
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 22:11

Παζαρτζικλής: Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου να γίνονται με τηλεδιάσκεψη

Συντάκτης:

Παρέμβαση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Κιλκίς, Λάζαρου Παζαρτζικλή, για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. κατά την περίοδο του κορονοϊού δια περιφοράς.

 

Θα ήθελα να καταθέσω τις ενστάσεις μου στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ακόμη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στους περισσότερους Δήμους της χώρας, οι συνεδριάσεις γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη. 

Για ποιο λόγο εμείς, ακόμη και τώρα, με τόσο σοβαρά θέματα και σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Δήμο μας και τη χώρα, εμείς πρέπει απλά να συναινούμε ή όχι και να μην έχουμε τη δυνατότητα μέσα από μια ζωντανή διαδικασία συζήτησης, να καταθέτουμε τις απόψεις μας, τις ενστάσεις μας ή την αποδοχή μας στα διάφορα θέματα του Συμβουλίου. 

Θεωρώ ότι με τη διαδικασία αυτή, πλέον, υπονομεύεται η θεσμική μας θέση, που ήδη είναι αρκετά υποβαθμισμένη με το νόμο Κλεισθένη.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω, προκειμένου να συνεισφέρουμε όλοι στο να τελούνται τα Δημοτικά Συμβούλια με μια διαδικασία, ώστε να μπορούμε να έχουμε πιο ενεργό ρόλο, καθώς είμαστε δημόσιοι λειτουργεί των συμφερόντων των δημοτών μας και όχι απλά θεατές των εξελίξεων στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, γιατί είμαι σίγουρος ότι όλες οι ενστάσεις που προανέφερα θα εξεταστούν και θα γίνουν δεκτές από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. καθώς δεν απασχολούν μόνο εμένα, αλλά προβληματίζουν το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, που θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, μέσα από μια διαδικασία δημοσίου διαλόγου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μέσα από ένα άχαρο Δ.Σ τύπου δύο επιλογών (ΝΑΙ ή ΟΧΙ).