Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:42:46 πμ
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 21:15

Πρακτική άσκηση φοιτητών στην Αναπτυξιακή Κιλκίς

Με δεδομένο ότι είναι πολλοί οι Κιλκισιώτες φοιτητές που φοιτούν σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα συναφή με τις εν γένει δραστηριότητες της Αναπτυξιακής Κιλκίς, οι οποίοι έχουν την ανάγκη αλλά και την επιθυμία για μια ουσιαστική και χρήσιμη πρακτική άσκηση, η εταιρεία αναπτύσσει πρόγραμμα συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άλλα ιδρύματα που συμμετέχουν στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» 2014 - 2020, με σκοπό να προσελκύσει φοιτητές και να τους απασχολήσει στο πλαίσιο μιας αμοιβαία επωφελούς και εποικοδομητικής συνεργασίας.


Στο παραγωγικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον της ΑΝΚΙ οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποκτήσουν την απαιτούμενη επιστημονική ωριμότητα και να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες, αξιοποιώντας το θεωρητικό υπόβαθρο που έχουν λάβει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Απώτερος στόχος της ΑΝΚΙ είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας μακρόχρονης συνεργασίας με το τοπικό επιστημονικό δυναμικό.
Ορισμένα από τα αντικείμενα συνεργασίας θα μπορούσαν να αφορούν (ενδεικτικά): α) την εκπόνηση ερευνών – μελετών στο πλαίσιο στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, β) τον σχεδιασμό, διαχείριση και υλοποίηση εθνικών ή/και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, γ) την αξιοποίηση συστημάτων G.I.S. και εφαρμογών πληροφορικής, δ) την εκπόνηση και υλοποίηση στρατηγικών αστικής, αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης, ε) την τεχνική υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στ) το σχεδιασμό και ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας, της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και της διαχείρισης και ανάδειξης του περιβάλλοντος κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν με την Αναπτυξιακή Κιλκίς, στο τηλέφωνο 23410 25305 (υπ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης) ή με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..