Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 7:02:11 πμ
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 12:41

Σιωνίδης: "Η δομή της Ν. Καβάλας έχει υπογραφή Γκουντενούδη"

Συντάκτης:

Με αφορμή τελευταίες ανακοινώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη σε σχέση με την λειτουργία της δομής στην Νέα Καβάλα και τις παρενέργειες που δημιουργεί στην λειτουργία των σχολείων του δήμου, θέλω να του υπενθυμίσω  ότι  εκείνος ήταν ο  δήμαρχος:   

   

  • που συναίνεσε στη δημιουργία της δομής στη Νέα Καβάλα στις 26 Φεβρουαρίου  2016  σε αντίθεση με το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου  της 25ης  Φεβρουαρίου 2016 , αρ. απόφασης 44/2016,                                                                                                                                                         
  • που δεν προκάλεσε έκτοτε και μέχρι το τέλος της θητείας του συζήτηση ή ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο για το κλείσιμο της δομής,                                                                                                                                                                           
  • που από το 2016 έως το 2019 εξωράιζε όλα τα προβλήματα του μεταναστευτικού εστιάζοντας στις φιλίες που είχε αναπτύξει με τους τότε Υπουργούς,        
  • που δεν κατάφερε να πληρωθούν ούτε οι επαγγελματίες που καθάρισαν την Ειδομένη,                                                                                                                                     
  • που παρέδωσε τις δομές της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου σε αθλία κατάσταση χωρίς να αποκομίσει ούτε ένα απορριμματοφόρο για τις φθορές που δημιούργησε σε αυτές ,η προσφυγική κρίση,                                                                                                                                
  • που όταν στις 30 Ιουνίου 2017 κυβερνητικό στέλεχος ανακοίνωσε σε επίσκεψη του στην Παιονία  ότι η δομή της Νέας Καβάλας δεν κλείνει, διαμαρτυρήθηκε  μέσω  δημοσιεύματος  αναφέροντας ότι ο  δήμος Παιονίας έχει πάρει «ψίχουλα» και ψεύτικες υποσχέσεις.                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Κύριε Γκουντενούδη, συναινέσατε στην εγκατάσταση των μεταναστών στην Νέα Καβάλα, το 2016 και τώρα  «ποιείτε την νήσσαν». Μας φορτώσατε το πρόβλημα και τώρα  κάνετε φτηνή αντιπολίτευση. 

Την πρώτη εβδομάδα της ανάληψης των καθηκόντων μου η δομή είχε 2000 μετανάστες και οι πόλεις μας άλλους 300,  περισσότερους δηλαδή από  σήμερα. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου, ασχολούμαι με τα προβλήματα των σχολείων  που απορρέουν από το προσφυγικό-μεταναστευτικό  και τα οποία  εσείς μου κληροδοτήσατε. Η σύσταση των ΔΥΕΠ και η φοίτηση μεταναστών σε πρωινά τμήματα ξεκίνησε επί των ημερών σας.

Από τον πρώτο μήνα της διοίκησης μας, ξεκινήσατε να δημοσιεύετε καταγγελτικά πονήματα που στην αρχή δικαιολογούσα αναλογιζόμενος ότι ήταν αποτέλεσμα της απογοήτευσης που σας δημιούργησε η εκλογική ήττα. Συνεχίσατε όμως εμπλουτίζοντας τα γραφόμενα σας με ψέματα και χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Επαναλαμβάνω λοιπόν ό,τι είπα και πριν λίγο καιρό.  Δεν θα  ακολουθήσω  την πολιτική ρότα που έχετε επιλέξει και θα  παραμένω σταθερά στον δρόμο της συνεννόησης και της δημιουργικής σύνθεσης,  θεωρώντας  ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, ότι  αυτός ο δρόμος εκφράζει και τους περισσότερους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο.

Δέχομαι και εκτιμώ την κριτική, όταν βασίζεται σε επιχειρήματα και όταν προέρχεται από ανθρώπους που  θέλουν να συνεισφέρουν στο κοινό καλό και όχι να κρύψουν μέσω αυτής τα λάθη, τις παραλήψεις και την αναποτελεσματικότητά τους.

Τις ανακοινώσεις που  τις χαρακτηρίζει η   χυδαιότητα και το ψέμα τις αφήνω ασχολίαστες  γιατί δεν έχω χρόνο να αφιερώσω σε εγωκεντρικές και συμφεροντολογικές τοποθετήσεις και γιατί σέβομαι τους πολίτες μας. Οι αυτοδιοικητικοί  πρέπει να λύνουν τα  προβλήματα των δημοτών και όχι να τους φορτώνουν με τα δικά τους.

Ο δήμος  μας  για να προοδεύσει  απαιτεί  σοβαρή, δημιουργική  και στιβαρή διοίκηση  και καταβάλουμε  καθημερινά επίπονη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε . Μέρα με την ημέρα κάνουμε  πράξη το πρόγραμμα μας  και τιμούμε την εντολή που μας έδωσαν οι  δημότες.

Ο πολιτικός πολιτισμός και η κρισιμότητα των καιρών μας επιβάλουν να συνεργαστούμε με ομοψυχία και να εκπέμψουμε με απόλυτη ευκρίνεια το μήνυμα της ενότητας στους δημότες μας γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και  ενωμένοι θα είμαστε πιο δυνατοί.   

Πολύκαστρο 7 Οκτωβρίου 2020

Κώστας Σιωνίδης

Δήμαρχος Παιονίας