Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 9:35:10 μμ
etpa
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 20:28

Σιωνίδης: Παρουσίαση τεχνικού προγράμματος 2021 στους προέδρους των κοινοτήτων δήμου Παιονίας

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Παιονίας  παρουσίασαν στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου το τεχνικό πρόγραμμα   που θέτουν προς διαβούλευση για το 2021 στην αντίστοιχη επιτροπή  η οποία πρόκειται να  συνεδριάσει στις 24 Σεπτεμβρίου, καθώς  και στο δημοτικό συμβούλιο που θα ακολουθήσει.

 

Η πρωτοβουλία της διοίκησης να παρουσιάσει πρώτα στους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινοτήτων του δήμου  το τεχνικό πρόγραμμα είναι πρωτόγνωρη για τον δήμο Παιονίας και δείχνει στην πράξη τον σεβασμό με τον οποίο  αντιμετωπίζει η διοίκηση τους θεσμικούς  εκπροσώπους του κάθε χωριού και πόλης του δήμου.

Ο κ. Σιωνίδης πριν αναλάβει την διοίκηση του δήμου, είχε  αναφερθεί  πολλές φορές  στη ΣΑΤΑ που λιμνάζει αναξιοποίητη στα ταμεία του δήμου  και σε  ένα μόλις χρόνο διοίκησης το απέδειξε εμπράκτως υποβάλλοντας τεχνικό πρόγραμμα για το 2020  ύψους 852.900 ευρώ και προτείνοντας για το 2021 τεχνικό πρόγραμμα ύψους 1.810.600 ευρώ. Τα τεχνικά προγράμματα 2020 – 2021 είναι   συνολικού ύψους 2.663.500 ευρώ , ποσό που  αντιστοιχεί σε ΣΑΤΑ 5,16 ετών. 

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 περιλαμβάνει  μικρά και μεγάλα έργα,   προμήθειες και  μελέτες για την ωρίμανση σοβαρότατων παρεμβάσεων.

Για όλες οι πόλεις και τα χωρία του δήμου  σχεδιάζονται έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έργα οδοποιίας , σημειακών παρεμβάσεων , αναπλάσεων, συντηρήσεων σχολείων, προμήθειες εξοπλισμού  κτιρίων , φωτισμού και άρδευσης  και έργα που σηματοδοτούν  οραματικά την διοίκηση  όπως η ανάπλαση της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο ,  η  μελέτη του δρόμου Γουμένισσα-Καστανερή,  η μελέτη ανάπλασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Αξιούπολη και  η μελέτη ολοκλήρωσης του Συνεδριακού Κέντρου στον Εύρωπο.

 Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του δημάρχου  Παιονίας Κώστα Σιωνίδη προς  τους προέδρους:

«Καταθέσαμε για διαβούλευση και έγκριση  το μεγαλύτερο και  πιο τολμηρό τεχνικό πρόγραμμα από συστάσεως του δήμου Παιονίας.   Συντάξαμε  το Τεχνικό  Πρόγραμμα  του 2021  με γνώμονα αφενός μεν τις προτάσεις που έκαναν τα κοινοτικά συμβούλια αφετέρου δε με τις διαπιστωθείσες από τις υπηρεσίες του Δήμου ανάγκες των πολιτών  σε συνδυασμό με το όραμα της Διοίκησης  για  την υλοποίηση  έργων που θα συμβάλουν   στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία  του περιβάλλοντος».