Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 8:37:56 πμ
etpa
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 08:48

Στα νέα κοιμητήρια πρέπει να ολοκληρωθούν οι υποδομές και αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και περιποίησης

Συντάκτης:

Εδώ κι ένα χρόνο περίπου θέσαμε θέμα στο Δ.Σ Κιλκίς για την κατασκευή αίθουσας τελετών, η οποία θα καλύψει και τις ανάγκες των αλλόθρησκων συμπολιτών μας, στα νέα κοιμητήρια και κατασκευή προστατευτικού χώρου για τις καθημερινές ασχολίες ιερωμένων και εργαζομένων. Η απάντηση ήταν ότι τα εν λόγω έργα θα προβλεφθούν στον προϋπολογισμό για το 2022 και θα υπάρξει ένα πρόχειρο κατάλυμα για όσους το έχουν ανάγκη.

 

Αφού, όλο αυτό το διάστημα, δεν έγινε τίποτα επαναφέραμε το θέμα πριν από 2 μήνες, παίρνοντας πάλι την χλιαρή απάντηση, ότι θα δούμε αν μπορούμε να στήσουμε μία πρόχειρη κατασκευή.

Διαπιστώνουμε τελικά ότι μάλλον δεν υπάρχει η πρόθεση και οι απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το τεχνικό πρόγραμμα για το 2022 και θα δούμε αν ισχύουν οι υποσχέσεις για να δοθεί οριστική λύση στις προαναφερθείσες αναγκαιότητες. 

Ωστόσο, οι ιερείς δεν έχουν ένα χώρο αναμονής κατά την διάρκεια των υπηρεσιών τους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ένα χώρο να προστατευτούν όταν υπάρχουν αντίξοες καιρικές συνθήκες και για τους συγγενείς των εκλιπόντων δεν υπάρχει ένας χώρος για τα τελετουργικά μετά την ταφή των συμπολιτών μας.

Τα κοιμητήρια είναι χώρος καθημερινότητας για κάποιους συμπολίτες μας και αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και περιποίησης.

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ"