Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 12:46:22 μμ
etpa
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 20:29

Συμμέτοχος ο Δήμος Κιλκίς και οι τοπικοί φορείς στο αγαθοποιό έργο της Εκκλησίας

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς, με τη θερμή συμπαράταξη τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, βιομηχανικών συγκροτημάτων, σούπερ μάρκετ και μεμονωμένων ιδιωτών κράτησε ζωντανή την ελπίδα του αγαθοποιού έργου της Εκκλησίας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, το οποίο έχει καταστεί δυσχερές εξαιτίας της πανδημίας του Covid -19, ενισχύοντας με επισιτιστική βοήθεια τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και τα Κοινωνικά της Παντοπωλεία.

 

Στο Δημαρχείο Κιλκίς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και χθες το πρωί μεγάλες ποσότητες μεταφέρθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο ‘’Στενήμαχος’’ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου προκειμένου με τα διατεθέντα υλικά η Μητρόπολη και οι ιερείς της να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φιλανθρωπική αποστολή τους προς τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Σε ημερήσια βάση η Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου φροντίζει για την παρασκευή και διανομή εκατόν πενήντα μερίδων φαγητού σε ισάριθμους ωφελούμενους. Παραδίδει επίσης 300 δέματα τροφίμων κάθε μήνα σε ευπαθείς οικογένειες.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των τροφίμων επισημαίνοντας ότι με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη τους κοινωνούν την ανθρωπιά μέσα στην περίοδο των γιορτών και γίνονται φωτεινές αχτίδες θεραπεύοντας πληγές και καλυτερεύοντας τη ζωή των συνανθρώπων μας.