Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 2:59:23 μμ
etpa
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 21:47

Συναντήσεις του Δημάρχου Παιονίας σε Αθήνα και με 4η ΥΠΕ

Συντάκτης:

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Παιονίας πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου Παιονίας.
Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Γκουγκουλή Ανδρέα, όπου ο κος Γκουντενούδης εξέθεσε προφορικά και εγγράφως κάποια σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Παιονίας.


Το πρώτο θέμα σχετιζόταν με τις θεομηνίες και τις πλημμύρες που έθεσαν την Παιονία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε αναφορά από το Δήμαρχο στις εκτεταμένες ζημιές και φθορές του οδικού και αγροτικού δικτύου και τονίστηκε η ανάγκη βοήθειας από το Υπουργείο.
Το δεύτερο θέμα συζήτησης αφορούσε την αντικατάσταση του Δημοτικού Στόλου οχημάτων και τις ενέργειες που οφείλει να κάνει το Υπουργείο συνδράμοντας στην προσπάθεια του Δήμου.
Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα των ανείσπρακτων προστίμων που αφορούν σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στην ΠΑΘΕ.
Αργότερα, ο κος Γκουντενούδης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, κο Βασίλειο Παπαδόπουλο. Το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν οι εξελίξεις στο «Προσφυγικό Ζήτημα» και η ανάγκη άμεσων ενεργειών του κρατικού μηχανισμού. Ο κος Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε να ενισχύσει οικονομικά στο άμεσο μέλλον το Δήμο ώστε να ανταπεξέλθει σε επίπεδο καθαριότητας και φροντίδας της περιοχής της Ειδομένης.

ΚΕΔΕ
Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Παιονίας, ενημέρωσε του Δημάρχους της χώρας για την έκρυθμη κατάσταση στην Ειδομένη και έλαβε δεσμεύσεις από το σώμα για στήριξη της Παιονίας σε κάθε επίπεδο. Η λήξη των εργασιών της συνέλευσης συνοδεύτηκε από την έγκριση ψηφίσματος που προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στην υποχρηματοδότηση και χαρακτηριστική απαξίωσή της ως θεσμό. Οι διεκδικήσεις των Δήμων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το πάγωμα μειώσεων της χρηματοδότησης των Δήμων, την άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και την απελευθέρωση προσλήψεων στους ΟΤΑ.

 

Συνάντηση εργασίας
με τον Διοικητή
της 4ης ΥΠΕ
Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Δημάρχου Παιονίας με την παρουσία του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Γουμένισσας και την πολιτική ηγεσία του Δήμου. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το μέλλον του Νοσοκομείου της Γουμένισσας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Στη συνάντηση, εκτός του Δημάρχου Παιονίας και του Διοικητή, κου Πλωμαρίτη, συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, κος Ανθρακίδης, ο αναπληρωτής Διοικητής, κος Βαμβίνης, ο Δ/ντής Παθολογικής, κος Σάτσογλου, ο Δ/ντής Χειρουργικής και Δημ. Σύμβουλος, κος Καπουτζής, ο Αντιδήμαρχος, κος Αλίρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, κος Τζούρτζος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γουμένισσας, κος Τραχανίδης.
Ο κος Γκουντενούδης και η ηγεσία Δήμου Παιονίας και Νοσοκομείου επεσήμαναν τη σημασία ύπαρξης της Δομής Υγείας στην Παιονία καθως και το γεγονός πως εξυπηρετεί μεν επαρκώς το Δήμο αλλά σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις.
Από την πλευρά του, ο κος Πλωμαρίτης διαβεβαίωσε πως το Νοσοκομείο θα παραμείνει πλήρως λειτουργικό και επαρκώς εξοπλισμένο και επουδενί δεν θα υποβαθμιστεί η λειτουργία και χρήση του. Παράλληλα, τόνισε πως από την πλευρά του βλέπει θετικά τη παρουσία Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο.