Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 11:05:50 πμ
etpa
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 23:19

Συνεργασία Δημάρχου Κιλκίς με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης

Συντάκτης:

Συνεχίζοντας τον κύκλο των ενημερωτικών περιοδειών του στην περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης.

 

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Μικρόκαμπο, διοικητική έδρα της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης, εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι Κοινοτάρχες με έμφαση στην υδροδότηση οικισμών, στην έλλειψη κάδων απορριμμάτων, στη συντήρηση του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους και την αποκατάσταση της οδοποιίας λόγω προηγηθεισών τεχνικών εργασιών της ΔΕΥΑΚ.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς κατέγραψε τα αιτήματα που διατυπώθηκαν και αναφέρθηκε συνολικά στις ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίησή τους αλλά και στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η προτεραιότητα για τα χωριά της περιοχής είναι να εξασφαλίσουμε στους συνδημότες μας το αγαθό της ύδρευσης, πόσιμο νερό σε επάρκεια και ποιότητα. Οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΚ κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση με πρόταση που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη μεταφορά νερού μέσω αγωγών από την περιοχή του Γαλλικού σε οικισμούς με προβληματική ύδρευση. Δυστυχώς, δεν ευοδώθηκε η κίνηση αυτή είπε ο Δήμαρχος Κιλκίς ενώ συμπλήρωσε ότι σταθερή επιδίωξη της Δημοτικής Διοίκησης και της ΔΕΥΑΚ είναι να βρεθεί μακροπρόθεσμη λύση. Το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ θεμελιώνει υποδομές στην ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης καθώς έχουν επιλεγεί τέσσερα μεγάλα χωριά ο Μικρόκαμπος, το Μαυρονέρι, το Νέο Γυναικόκαστρο και το Παλαιό Αγιονέρι για την αποξήλωση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης από αμίαντο και την αντικατάστασή του από σωλήνες πολυαιθυλενίου.

 Ως προς τα μέσα καθαριότητας επανέλαβε ότι επίκειται το φθινόπωρο η παραλαβή 525 νέων συμβατικών κάδων καθαριότητας που θα διανεμηθούν στην πόλη του Κιλκίς και σε οικισμούς του Δήμου.

Ο κ. Κυριακίδης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξει οργανωμένος προγραμματισμός για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων και εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας σε ετήσια βάση ως επίσης για τις ασφαλτοστρώσεις και για τη συντήρηση του πρασίνου με την ίδια ακριβώς χρηματοδότηση αλλά με πολύ περισσότερες κοινόχρηστες εκτάσεις καθ’ υπόδειξη των Προέδρων των Κοινοτήτων. Με θετικό λόγο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΔΕΥΑΚ, ανακοίνωσε, τέλος, ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των οικισμών και ότι βγαίνουν στην κυκλοφορία μετά από επτά χρόνια ακινησίας δύο μηχανήματα της Δημοτικής Επιχείρησης που επιδιορθώθηκαν ώστε να θεραπεύσουν στην πόλη και στα χωριά προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο οποίος περιστοιχιζόταν από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη ΓιαννακούλαΖιούτα και Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη ευχαρίστησε τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης Βλάση Κουρτίδη  και τους Κοινοτάρχες για το γόνιμο διάλογο και τις προτάσεις που κατέθεσαν για την Πικρολίμνη, και σημείωσε ότι η επικοινωνία θα είναι διαρκής πάντοτε στη βάση της εποικοδομητικής συνεργασίας για τον τόπο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μικροκάμπου Απόστολος Μαυρομάτης, Ανθοφύτου Αναστασία Τσικουνδούρα,  Μαυρονερίου Δημήτρης Ιωαννίδης, Νέου Γυναικοκάστρου Γιάννης Γεωργιάδης, Νέου Αγιονερίου Γιάννης Μπογιατζίδης, Ξυλοκερατιάς Στέργιος Δρόσος και Παλαιού Αγιονερίου Αναστάσιος Οικονομίδης.