Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 7:09:43 πμ
etpa
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 12:28

Τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας επιχειρούν στο Πάικο

Συντάκτης:

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Διομήδης», σε ορεινά τμήματα του νομού Κιλκίς, όπου και  σημειώθηκαν χιονοπτώσεις.

 

Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από χθες σε ορεινά σημεία του νομού, όπως στο τμήμα Γρίβα – Καστανερή – Μ. Λιβάδια – όρια νομών Κιλκίς/Πέλλας, όπου η χιονόπτωση σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δημιούργησε προβλήματα στην προσπελασιμότητα των δρόμων, με στόχο το οδικό δίκτυο ευθύνης της Π.Ε. Κιλκίς, να είναι ανοιχτό και ασφαλές.

Το σύνολο των μηχανημάτων έργου παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από την κακοκαιρία. Σε αυξημένη ετοιμότητα κι επιφυλακή παραμένει και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, συλλέγοντας και μεταφέροντας τα καταγεγραμμένα προβλήματα για την άμεση αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Κιλκίς.

Το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κιλκίς είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία, περίπου  800 χιλιόμετρα, και, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αφορά σε ορεινές περιοχές που βρίσκονται στο Πάικο και τα Κρούσσια.