Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:31:18 πμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 11:04

Το «Φεστιβάλ Καντίνας» απαντά στον δήμαρχο Κιλκίς

Το «Φεστιβάλ Καντίνας» και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Thessaloniki Brand A.E. Ελευθέριος Καλινικίδης απαντά στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για την απόφαση του δήμου να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας, διεκδικώντας το ήμισυ του εισιτηρίου εισόδου (1,5 ευρώ) υπέρ του ΓΑΣΚ από τις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στον αύλειο χώρο των κλειστών Γυμναστηρίων της πόλης.

 

Ο κ. Καλινικίδης τονίζει:

«Επειδή πολλοί από εσάς τους φίλους μου αυτές τις ημέρες και τις προηγούμενες εβδομάδες μου στέλνατε ένα δημοσίευμα στο οποίο σας είπα κάντε λίγο υπομονή γιατί θα έρθει η ώρα που θα απαντήσω, θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα προς όλους: αν εσείς διαβάζετε έναν τίτλο σε ένα site ή σε μία εφημερίδα “Αγωγή του Δήμου Κιλκίς κατά του Φεστιβάλ Καντίνας” τι θα καταλαβαίνατε; Ότι έγινε μια αγωγή εναντίον μας, λογικό κι εγώ αυτό θα είχα καταλάβει. Επειδή λοιπόν, αυτός ο τίτλος είναι εντελώς παραπλανητικός με βάση και αφορμή αυτό το γεγονός επικοινώνησα καταρχάς χθες με τον ιδιοκτήτη του ο οποίος είπε ότι βεβαίως και θα χαρώ να υπάρχει σχετική απάντηση και έτσι θεώρησα σωστό παίρνοντας τον χρόνο και περιμένοντας να δω εάν αυτή η αγωγή όντως υφίσταται ή όχι πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε. Πήρα λοιπόν, τον χρόνο μου και άφησα τον χρόνο και στον Δήμαρχο Κιλκίς για την υποτιθέμενη αγωγή να δω τι ακριβώς τελικά συμβαίνει. Επειδή υπάρχει και η άλλη πλευρά ακούστε λοιπόν, με έγγραφα ντοκουμέντα τι ακριβώς έχει συμβεί κι εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Όπως και να έχει αυτό αποτελεί μία απάντηση ευθεία στον Δήμαρχο του Κιλκίς στο Δημήτρη Κυριακίδη για τον οποίο πολύ στεναχωρήθηκα που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσει την απειλή του. Ποια είναι η απειλή; Θα δούμε στη συνέχεια.

17 Ιανουαρίου του 2024 υπάρχει το πρώτο αίτημα παραχώρησης χώρου και αιγίδας που στείλαμε στον Δήμο Κιλκίς όπου λέμε ξεκάθαρα τι είμαστε, τι κάνουμε και βεβαίως σημειώνουμε και την φιλανθρωπική μας δράση (κρατήστε το αυτό) και τον κοινωνικό μας σκοπό. Προφανώς όλα τα έγγραφα εδώ τώρα στην εικόνα μπορεί να μη σας είναι ευδιάκριτα όμως σας δίνω τον λόγο μου πως όποιος θεσμικός φορέας και ΜΜΕ θελήσει να έχει όλα αυτά τα αντίγραφα εννοείται ότι είναι στην διακριτική του ευχέρεια να μας τα ζητήσει και εμείς να του τα δώσουμε.

24 Ιανουαρίου επανερχόμαστε πάλι αυτήν την φορά προς τον Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μετά την τελευταία μας τηλεφωνική επικοινωνία σας επισυνάπτουμε την παρουσίαση του Canteen Festival και του στείλουμε τα στατιστικά του 2023, αναμένοντας προφανώς και την απάντησή τους.

30 Ιανουαρίου (κρατήστε αυτήν την ημερομηνία έχει πολύ μεγάλη σημασία) το δεύτερο αίτημα παραχώρησης του χώρου προς το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. όπου και εδώ μεταξύ των άλλων αιτούμαστε το χώρο και λέμε στις 30 Ιανουαρίου “σημείωση θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου ύψους 3 € μέρος των εσόδων διατίθενται στην πανελλήνια κοινωνική – φιλανθρωπική δράση “Αξιοπρέπεια”. Φιλανθρωπική δράση το τονίζω “Αξιοπρέπεια” και μέρος του μπορούν να διατεθούν σε κοινωνικό φορέα της πόλης σας και από κάτω ξανά η κοινωνική συνεισφορά όπως ακριβώς τη γράφουμε και θα την αναφέρω παρακάτω. Αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο υπάρχει πάντοτε στα mail και στην αλληλογραφία μας.

21 Μαρτίου μας ζητείται κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης εντεταλμένου συμβούλου του δημάρχου προφανώς λειτουργεί με εντολή Δημάρχου, αν όχι ας μας το πουν. 21 Μαρτίου πάλι προς Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Πάλι για αίτημα παραχώρησης χώρου και λέμε αυτή τη φορά “Σημείωση: Θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου ύψους 3€ μέρος των εσόδων θα διατίθενται προς ενίσχυση του τοπικού συλλόγου της πόλης των ΓΑΣ Κιλκίς και την ομάδα Χάντμπολ η οποία αγωνίζεται στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα τάδε. Ξαναλέω, μέρος των εσόδων θα διατίθενται προς ενίσχυση του τοπικού συλλόγου της πόλης των ΓΑΣ Κιλκίς και την ομάδα Χάντμπολ κτλ.

Έρχεται στις 22 Μαρτίου, προσέξτε από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ωραία. 22 Μαρτίου του 2024 Η Δημοτική Κοινότητα επικαλείται το έγγραφό μας που πρωτοκολλήθηκε με τον υπ’ αριθμό 21/24 στις 31 Ιανουαρίου. αίτημα παραχώρησης χώρου. Αυτή είναι η απόφαση του Συλλόγου. Προσέξτε. Γράφει: “Σημειώνεται στο έγγραφο/ αίτημα ότι θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου 3€”. Καλά μέχρι εδώ. Γράφουν σε παρένθεση (μέρος των εσόδων ποσό 1,5€ από κάθε εισιτήριο εισόδου θα διατίθενται προς ενίσχυση του τοπικού συλλόγου ΓΑΣ Κιλκίς και την ομάδα Χάντμπολ η οποία την αγωνιστική περίοδο 23/23 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα τάδε. Εδώ υπάρχει μια αλλοίωση του εγγράφου μας στις 30 Ιανουαρίου. Τι λέμε εμείς στη σημείωση που επικαλούνται; “Θα υπάρχει εισιτήριο ύψους 3€ μέρος των εσόδων διατίθενται στην Πανελλήνια Κοινωνική Φιλανθρωπική Δράση “Αξιοπρέπεια” και μέρος μπορούν να δοθούν σε κοινωνικό Φιλανθρωπικό Φορέα της πόλης σας. Και τι γράφουν αυτοί; “Σημειώνεται στο έγγραφο αίτημα ότι θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου 3€ (μέρος των εσόδων ποσό 1,5€ από κάθε εισιτήριο εισόδου θα διατίθενται προς ενίσχυση του τοπικού συλλόγου ΓΑΣ Κιλκίς”. Δηλαδή, ήρθαν και αλλοίωσαν το έγγραφό μας, προφανώς κατ’ εντολή του Δημάρχου. Αν δεν είναι έτσι να βγουν να μας το πουν. Και προσέξτε, αποφασίζουν ομόφωνα, συναινούν στην παραχώρηση χωρίς να μου θέτουν όρους.

Στις 28 Μαρτίου έρχεται όπως ορίζει ο νόμος, οι συνεδρίες του Δημοτικού συμβουλίου, έγκριση ή μη έγκριση του χώρου κτλ. Πάλι επικαλείται το έγγραφό μας το ίδιο (στις 30 Ιανουαρίου με υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 21/24). Επαναλαμβάνουν την αλλοίωση του εγγράφου/αιτήματός μας, το οποίο ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα. Από μόνοι τους αποφάσισαν να αλλοιώσουν. Και για να είμαι ειλικρινής πολύ ειλικρινής κιόλας. Πράγματι μου έγινε ένα τηλέφωνο την ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου και μου είπαν “Εμείς να το περάσουμε έτσι τυπικά για να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο”. Ναι, αυτό που ακούσατε. Και το λέω αυτό ευθαρσώς διότι το γνωρίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο Κύριος Βαφειάδης γιατί ήταν ενημερωμένος από την αρχή για τα πάντα. Και η απάντηση του Κυρίου Βαφειάδη ήταν” Μα εμείς και τίποτα να μην δίνατε θα το είχαμε υπερψηφίσει διότι η πόλη μας χρειάζεται καινούρια πράγματα, νέα event, νέα ψυχαγωγία, να γίνονται πράγματα, εμείς αυτό θέλουμε. Κρατήστε το κι αυτό.

Πάμε λοιπόν, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο με το αλλοιωμένο αίτημα της Thessaloniki Brand. Αποφασίζει κατά πλειοψηφία, εγκρίνει την παραχώρηση και πάλι δεν γράφουν υπό ποιους όρους στην απόφαση. Εδώ λοιπόν, έχουμε καταρχάς αλλοιωμένα αιτήματα τα οποία δεν υφίστανται και γράφουν ότι υπάρχει ένα αίτημα το οποίο δεν υπάρχει.

Στις 22 Απριλίου ο εξαιρετικός Αντιδήμαρχος Αθλητισμού ο Κύριος Γιαρίμαγας (και η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική) μας στέλνει απάντηση στο αίτημά μας και μου κοινοποιεί την άδειά μου. Στο τέλος, γράφει: “ Η παρούσα άδεια δίνεται ατελώς”. Κατά συνέπεια, το βρήκα λογικό η συμφωνία μας με τον εντεταλμένο σύμβουλο ήταν η οποία προφανώς μεταφέρθηκε τότε στον Δήμαρχο, ότι είθισται τα ποσά τα οποία καταβάλλονται συνήθως στους Δήμους είναι από 250-600€  την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του ρεύματος και του νερού. Τέτοια παραδείγματα έχω πολλά να δείξω και να αποδείξω και ένα φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει η διαμόρφωση της τιμής σε ποια πόλη, το μέγεθος της πόλης και πολλά πολλά άλλα. Κατά συνέπεια, τρεις μέρες επί 300€ ήταν 900€ και είπαμε να δώσουμε 1000€ στον ΓΑΣ Κιλκίς και υπό την προϋπόθεση να έρθει για να δείξει τη δράση του ο ΓΑΣ Κιλκίς, ώστε να είναι και δίπλα μας μέσα στο Φεστιβάλ Καντίνας. Και μάλιστα, στήσαμε έναν χώρο εκεί η οποία τελικά έμεινε άδεια. Η παρούσα άδεια λοιπόν, εκδίδεται ατελώς. Στη συνέχεια, ο Κύριος Αντιδήμαρχος μας ζήτησε μια υπεύθυνη δήλωση, του τη στείλαμε και προσέξτε τι μας απαντάει πολύ εύστοχα: Θερμές ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία σας στο αίτημά μας, για την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης, για τυπικούς λόγους καθαρά γιατί γνωρίζουμε ότι μια αξιόπιστη και καλά οργανωμένη εταιρεία που πέραν του φυσικού αντικειμένου της έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία πέραν της εκδήλωσης που διοργανώνεται και πραγματοποιείται ανά τη χώρα.

Ακριβώς, ανά την χώρα, όπου δεν έχουμε προβλήματα. Μόνο στο Κιλκίς ξαφνικά είχαμε προβλήματα.

Στις 4 Ιουνίου και αφού προηγήθηκε αμέσως μια-δυο μέρες μετά τη λήξη του πολύ επιτυχημένου φεστιβάλ καντίνας, το οποίο προφανώς εμείς είμαστε εδώ γιατί ξέρουμε να κάνουμε πετυχημένες εκδηλώσεις και το αποδείξαμε και στο Κιλκίς. Πήρα εγώ ο ίδιος στο γραφείο του Δημάρχου για να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής τη συζήτησης με ρώτησε πως πήγε η εκδήλωση, που περίπου κυμάνθηκαν τα εισιτήρια και συμφωνήθηκε και με ποιον τρόπο αυτό θα το επικοινωνήσουμε προς τα έξω. Γνωρίζει λοιπόν, πάρα πολύ καλά και το λέω αυτό για να μην συνεχίσει να λέει ψέματα ότι ο αριθμός συμφωνήθηκε για να βγει προς τα έξω και ότι αυτός με τα εισιτήρια δεν έχει καμία σχέση, αγνοώντας προφανώς ότι μέσα σε αυτό το νούμερο είναι πάρα πολλοί επισκέπτες οι οποίοι δεν πλήρωσαν εισιτήριο μεταξύ των οποίων τα παιδιά κάτω των 10 ετών, οι προσκλήσεις κτλ. 4 Ιουνίου έγινε το αίτημα, εμείς ξεκινήσαμε την αλληλογραφία μας με τον ΓΑΣ 15 Μαΐου. Λαμβάνουμε στις 15 Μαΐου ένα email το οποίο λέει: “Ονομάζομαι Γεώργιος Βλάχος, είμαι ο ταμίας του ΓΑΣ Κιλκίς και για να μπορέσει να γίνει η διαδικασία εμείς μπορούμε 1) έκδοση γραμματίου είσπραξης ως δωρεά με το αντίστοιχο αποδεικτικό της αποδοχής της δωρεάς, 2) με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών απλά αν αυτό το ποσό αυτό περάσει τα 1000€  θα υπάρξει ΦΠΑ.

Η συμφωνία μας με τον ΓΑΣ ήταν να δώσουμε 900€ και εμείς στρογγυλοποιημένα του είπαμε ότι θα δώσουμε 1000€. Αυτό συμφωνήθηκε πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, δηλαδή από τον Μάρτιο.

21 Μαΐου στέλνουμε εμείς ένα email και τους λέμε “στείλτε μας παρακαλώ το γραμμάτιο είσπραξης ποσού 1000€ και έναν λογαριασμό για να προχωρήσουμε στην κατάθεση των χρημάτων. Στις 24 Μαΐου επαναλαμβάνουμε με το email ευγενική υπενθύμιση να μας στείλετε ένα email με το γραμμάτιο είσπραξης και έναν τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέσουμε τα χρήματα.

4 Ιουνίου ο Δήμαρχος με καλεί με ένα έντονο και απειλητικό ύφος απαιτώντας 1,5€ από το εισιτήριο. Δηλαδή, μια παράλογη και καταχρηστική απαίτηση η οποία προφανώς αντίκειται στα συναλλακτικά ήθη. Δικηγόρος είσαι Δήμαρχε, θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό. Αλήθεια Δήμαρχε, όταν νοικιάζεις το Θέατρο Λόφου και ζητάς 300-400€  εκεί γιατί το κάνεις και εδώ είπες να αλλάξεις; Του ζητάς και εκεί το 50% του μεικτού εισιτηρίου; Αν όχι θέλω να το δω από εδώ και πέρα. Αμέσως μετά από το έντονο τηλεφώνημα και τις απειλές που δέχτηκα από τον Δήμαρχο του Κιλκίς στις 4 Ιουνίου του στέλνω ένα email με όλη την αλληλογραφία μας για να του αποδείξω ότι δεν υπήρχε ποτέ το αίτημα αυτό που ο ίδιος ισχυρίζεται από εμάς. Και όπως αποδείχθηκε οι ίδιοι το αλλοίωσαν και όχι εγώ. Οι ίδιοι τους πήραν ένα δικό μου έγγραφο και το άλλαξαν. Επίσης, δεν υπήρχε ποτέ ιδιωτικό συμφωνητικό και αφού είχε αυτήν την υποψία για εμένα γιατί δεν έβαλες κάποιον στα εισιτήρια να ελέγχει; Πλημμελή άσκηση των καθηκόντων; Θα μπορούσε να θεωρηθεί. Δεν ξέρω. Θέτω ερωτήματα. Δεν σε κατηγορώ για τίποτα εκτός από τον τρόπο με τον οποίο μου μίλησες στο τηλέφωνο, ο οποίος είναι καταδικαστέος και βεβαίως το παραδέχτηκες και ο ίδιος στο επόμενο έγγραφο που θα πω παρακάτω.

Στις 4 Ιουνίου στέλνω mail το οποίο λέει: “Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε μετά την τηλεφωνική μας συνομιλία αντιπαρέρχομαι των απειλών και του τόνου. Δεν επιτρέπονται αυτά από έναν σοβαρό Δήμαρχο και επειδή δεν έχω κανέναν λόγο διαφωνίας μαζί σας παρακαλώ να ρίξετε τους τόνους διότι είστε εντελώς άδικος.”
Και του παραθέτω παραδείγματα από άλλους Δήμους και την αλληλογραφία μας. Την επόμενη μέρα στις 5 Ιουνίου απαντάει με τα εξής: “Κύριε Καλλινικίδη, δηλώνω έκπληκτος με τα προσβλητικά σας σχόλια”. Με συγχωρείτε Κύριε Δήμαρχε που σας είπα σοβαρό. Αυτό το θεωρείτε εσείς προσβλητικό; Συνεχίζει στο mail “Δηλώνω έκπληκτος με τα προσβλητικά σας σχόλια κατά του προσώπου μου σε σχέση με την προφορική μας τηλεφωνική μας συνομιλία. Παραδέχομαι ότι αντέδρασα έντονα καθώς έπρεπε να υπερασπιστώ την αξιοπιστία της συμφωνίας μας μεταξύ του Δήμου Κιλκίς και του Thessaloniki Brand. Που είναι η συμφωνία; Μιλάτε για μια απόφαση που πήρατε εσείς για ένα αίτημα που δεν υπάρχει ποτέ. Μου κοινοποιήσατε μετά την άδεια και την παραχώρηση ατελώς γιατί προφανώς υπήρχε συμφωνία για καταθέσουμε 1000€  στον ΓΑΣ. Μετά τη μεγάλη επιτυχία τα αλλάξατε και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. “Σε αντιστάθμισμά των δωρεάν παροχών ζητήθηκε από τον Δήμο Κιλκίς το ήμισυ των εσόδων του Φεστιβάλ που ισούται με το 1,5€ για κάθε εισιτήριο που θα συγκεντρωθεί προς ενίσχυση του Αθλητικού Συλλόγου ΓΑΣ. Υπό αυτήν την πολύ συγκεκριμένη συνθήκη πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο”. Χρησιμοποιώντας ένα αίτημα που δεν υπήρχε. Θα ήταν άλλο να παραθέσετε το αίτημά μου και να πείτε ότι παρόλα αυτά διαφωνούμε με το αίτημα του κύριου Καλλινικίδη και προτείνουμε αυτό. Και κλείνετε με το εξής “ Στην άδεια παραχώρησης μνημονεύεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου”. Ναι αλλά μνημονεύεται το αίτημά μου. Το οποίο είναι αλλοιωμένο. Σημειώνει στο email “Αν δεν ήσασταν σύμφωνος με αυτές είχατε κάθε δικαίωμα αποσύρετε την πρότασή σας και να ακυρώσετε το Φεστιβάλ Καντίνας στο Κιλκίς.

Σοβαρά; Αφού είχαμε συμφωνία προφορική μέσω του εντεταλμένου σας Συμβούλου. Αρνείστε ότι ήταν κατόπιν δική σας εντολής; Δηλαδή πήρε μόνος του την απόφαση να κάνει συμφωνία μαζί μου;

“Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Κιλκίς θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό για αθέτηση της κοινής μας συμφωνίας”. Πότε υπήρξε κοινή συμφωνία; Μέχρι τώρα αρκετά είναι τα ψέματα τα οποία ειπώθηκαν. Διότι έρχεστε μετά Κύριε Δήμαρχε εντός Δημοτικού Συμβουλίου και λέτε: “ Ο Δήμος Κιλκίς θα ασκήσει αγωγή εναντίον της εταιρείας Thessaloniki Brand A.E. για αθέτηση της κοινής συμφωνίας και μάλιστα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς ως προς τους προβλεπόμενους όρους συμμετοχής στο Φεστιβάλ Καντίνας. Πρώτον, Thessaloniki Brand Α.Ε.; Από πότε γίναμε Α.Ε. και δεν το ξέραμε; Άρα εδώ υπάρχει δόλος να βγάλετε προς τα έξω μια εικόνα για εμάς κακή. Μιλάτε για αθέτηση κοινής συμφωνίας που δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα αίτημα. Ποια κοινή συμφωνία; Εσείς με τον εαυτό σας μπορεί. Αλλά μαζί μου ποτέ. Ούτε με το Thessaloniki Brand. Και μάλιστα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλο μια συμφωνία και άλλο μια απόφαση. Μην μπερδεύεστε. Και επαναλαμβάνω, αν την απόφασή σας δεν θέλατε να ασκήσετε πλημμελώς τα καθήκοντά σας και να κάνετε ιδιωτικό συμφωνητικό ή στην έσχατη να στέλνατε ανθρώπους στα εισιτήρια. Πως με εμπιστευτήκατε δηλαδή;

Και επαναλαμβάνω είναι ένα αλλοιωμένο αίτημα και μιλάτε για προβλεπόμενους όρους συμμετοχής. Που είναι οι προβλεπόμενοι όροι συμμετοχής; Οι όροι συμμετοχής θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο δεν κάνατε. Ούτε στην παράγραφο που αναφέρετε τις αποφάσεις δεν γράφετε πουθενά τους προβλεπόμενους όρους.

Συνεχίζετε “Ό νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να καταβάλει το ήμισυ των εσόδων στην ομάδα Χάντμπολ του ΓΑΣ Κιλκίς και προσφέρει αρχικά 1000€ και μετά 1500€ στην ομάδα καθώς εμείς είχαμε συμφωνήσει άλλα και είχαμε αποτυπώσει άλλα στις αποφάσεις του Συμβουλίου.

Κύριε Δήμαρχε, πέρα από το ότι είναι παράλογη και καταχρηστική η απαίτησή σου και αντίκειται στα συναλλακτικά ήθη για την οποία ποτέ δεν συμφωνήσαμε με αυτό το αίτημα πράγμα το οποίο είχαμε πει πολλές φορές. Είχαμε συμφωνήσει μέσω του εντεταλμένου σας συμβούλου 1000€  και το ότι έγιναν 1500€ δεν ήταν γιατί τα προσέφερα εγώ αλλά γιατί μεσολάβησε και πάλι ο εντεταλμένος σας Σύμβουλος, προφανώς κατόπιν εντολής και μου είπε “για να λήξει αυτό το θέμα δεν τα κάνεις 1500€  για να σταματήσει αυτή η ιστορία;” Αρνήθηκα και επειδή με πίεσε και είναι και φίλος μου του είπα “εντάξει θα λήξει εδώ”.

Άρα λοιπόν, δεν αρνήθηκα ποτέ να καταβάλω. Και επειδή πιστεύετε ότι προσπαθώ να αποφύγω και αυτά τις επόμενες μέρες θα πάμε να τα καταθέσουμε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και ας κάνει ο ΓΑΣ αυτό που πιστεύει. Και μάλιστα συνεχίζετε και λέτε: “ Και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση η οποία ήταν ομόφωνη” έλεγε τη λέξη ότι από τα 3€ εισόδου 1,5€  θα κατευθυνθεί στην ομάδα του Χάντμπολ και η άδεια παραχώρησης η οποία εκδόθηκε από το Δήμο για τον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου αλλά και τον εξωτερικό χώρο πάρκινγκ μνημόνευε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τις οποίες αποδέχτηκε ο διοργανωτής έκανε το Φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία καθώς είχε πολλούς πολίτες και δεν απέδωσε τα νόμιμα στον ΓΑΣ Κιλκίς.

Προσπαθείτε σώνει και καλά να δημιουργήσετε μια κακή εικόνα για εμάς. Μόνο στο Κιλκίς. Μιλάμε για μια πόλη η οποία έχει, Κύριε Δήμαρχε, σοβαρούς ανθρώπους, ανθρώπους νοικοκύρηδες, ανθρώπους εργατικούς, ανθρώπους φιλότιμους, ανθρώπους φιλόξενους. Ξέρετε γιατί το λέω αυτό. Και συνεχίζετε “και κάτι ακόμη, αν θυμάστε στο αίτημά του είχε υποδείξει αυτός ότι κάποιο ποσό των εσόδων την οποία βέβαια εμείς αρνηθήκαμε να χρηματοδοτήσουμε και είπαμε να χρηματοδοτηθεί ο ΓΑΣ και από έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε είναι εταιρεία η οποία έχει σχέση με τον διοργανωτή, δηλαδή Γιάννης Κερνάει…” και Γιάννης Πίνει ε;

Λοιπόν ακούστε κύριε Δήμαρχε, επειδή μιλάτε και αναφέρεστε στη φιλανθρωπική δράση, όχι εταιρεία, πάλι ψεύδεστε, στη φιλανθρωπική δράση, πανελλήνια φιλανθρωπική δράση “Αξιοπρέπεια” η οποία προφανώς είναι δική μας.

Δηλαδή Κύριε Δήμαρχε, σε κανένα από τα email μας που υπάρχουν σε όλα τα email δεν διαβάσατε ποτέ (ας πάρω ένα τυχαίο) ότι πρόκειται για μια δράση η οποία προφανώς μας ανήκει; Και μάλιστα σε κάθε mail γράφει: “Κοινωνική Συνεισφορά: η συγκέντρωση χρημάτων από τις συνεργασίες, αναθέσεις διοργάνωσης, χορηγίες, φιλανθρωπικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δωρεές καθίστανται ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και τη σταδιακή ανάπτυξη της Thessaloniki Brand, η οποία επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο. Για το σκοπό αυτόν, έχει αποφασιστεί τα ετήσια έσοδα του ταμείου να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας αφενός (Μόνο το 2023 απασχολήσαμε Κύριε Δήμαρχε τόσο προσωπικό όσο απασχολείτε εσείς στον Δήμο και θα έρθετε εσείς να μας κουνήσετε το δάχτυλο;) αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα της εταιρείας μας σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που διανύουν και αφετέρου να συμβάλλει στις κοινωνικές μας δράσεις. Επομένως, θα θέλαμε να διασαφηνίσουμε πως οποιαδήποτε συνεισφορά και συνεργασία ανεξαρτήτως ποσού αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για τη συνέχιση του έργου μας, θυμίζοντας πως είμαστε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΜΚΟ) και τα κέρδη μας επενδύονται αποκλειστικά στους ανωτέρω κοινωνικούς σκοπούς”.

Δεν το διαβάσατε ποτέ; Ότι mail σας έχουμε στείλει αυτό είναι μια πάγια τακτική που υπάρχει παντού. Και επικαλείστε σε όλες τις αποφάσεις σας το αίτημα στις 30 Ιανουαρίου είναι και αυτό που έτυχε να πάρω και στα χέρια μου και το οποίο μιλάει και για την δράση “Αξιοπρέπεια” και αυτό που σας διάβασα. Δηλαδή γιατί τόσα ψέματα; Γιατί θέλετε να χρησιμοποιήσετε τόσα ψέματα για να αποδείξετε ότι τελικά δεν είχατε δίκιο και μάλλον το πήγατε αλλού; Τελικά η απειλή σας, διότι πρέπει να μάθει ο κόσμος ποια ήταν η απειλή σας ότι αν δεν συμμορφωθώ θα μάθουν όλοι τι είναι το Φεστιβάλ Καντίνας. δηλαδή ότι είναι κάτι κακό, η τεράστια επιτυχία, το μεγαλύτερο πανελλήνιο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα είναι κάτι κακό. Και αυτό περιμέναμε τον Δήμαρχο του Κιλκίς να μας το πει. Το οποίο έχει αναγνωριστεί με εξαψήφιο νούμερο επισκεπτών. Δηλαδή με συγχωρείτε Κύριε Δήμαρχε είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Γιατί να επιμένετε σε κάτι το οποίο ξέρετε ότι δεν ισχύει; Και βγαίνετε και μιλάτε με βαρύγδουπος τόνους και οι φύλα προσκείμενοι σας να γράφουν αυτούς τους τίτλους “Αγωγή” ενώ δεν υπάρχει αγωγή. Στείλτε την επιτέλους την αγωγή να τη δούμε και εμείς. Τι εμπεριέχει αυτή η αγωγή; Και να σας ρωτήσω και κάτι; Νομιμοποιείστε να ασκήσετε αγωγή εσείς ως Δήμος Κιλκίς; Εσείς ως Δήμαρχος; Για απαντήστε!

Και συνεχίζετε “Άρα λοιπόν ο Δήμος, με απόφαση η οποία θα βγει στην επόμενη συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής (Η οποία έγινε και πάλι δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο, πάλι ψέματα δηλαδή) θα δοθεί η εντολή στον δικηγόρο για να ξεκινήσει η διαδικασία καθώς αναμένουμε την προθεσμία που του έχουμε τάξει για να ολοκληρώσει η συμφωνία”. Πάλι ψέματα δηλαδή. Πότε μου τα είπατε αυτά; Να τηρήσω μια συμφωνία την οποία δεν έχουμε κάνει ποτέ; Δέχτηκα γιατί είναι φίλος μου ο εντεταλμένος σύμβουλος τα 1000€ κατόπιν αιτήματός του να γίνουν 1500€. Είναι πλήρως ενημερωμένος ο Κύριος Γεώργιος Βλάχος του έχω πει τα πάντα, γνωρίζει τα πάντα και ο Κύριος Βαφειάδης και άλλα άτομα από το Κιλκίς, δεν τους έκρυψα ποτέ στιγμή τίποτα. Και από εδώ και στο εξής Κύριε Δήμαρχε σας καλώ δημόσια να σταματήσετε αυτό που κάνετε. Δηλαδή την απειλή σας να τη σταματήσετε εδώ. Αν δεν θέλετε να το σταματήσετε και επιμένετε ότι σώνει και καλά να βρούμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια. Εννοείται ότι θα πάμε και εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Και κλείνοντας, επειδή μας κουνάτε το δάχτυλο θέλω να σας ρωτήσω: 15/4 υπάρχει ένα αίτημα από εμάς στο Δήμο Κιλκίς. Ξέρετε πόσο έχουμε σήμερα; 9/7. Ξέρετε τι λέει ο νόμος; Μέσα σε πενήντα μέρες έπρεπε να έχετε απαντήσει. Και μάλιστα έπρεπε να το έχετε πρωτοκολλήσει. Ξέρετε τι λέει ο νόμος; Ότι αυτό είναι πειθαρχικό αδίκημα. Επειδή δεν ασχολείται κανένας Έλληνας δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε κι εμείς. Επειδή μας κουνάτε το δάχτυλο. Σε εμάς. Και όπως έχει αποδειχθεί τα έχετε κάνει μαντάρα κύριε Δήμαρχε αν αυτή τη τακτική έχετε. Και επηρεαστήκατε επειδή μάθατε να σας απαντούν κάπως αλλιώς οι δικοί σας όποιοι είναι αυτοί. Τους οποίους τους περισσότερους τους γνωρίζω προσωπικά, τους Δημοτικούς σας Συμβούλους και τους Αντιδημάρχους και τους υπόλοιπους και τους υπολήπτομαι και τους σέβομαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθεί μπροστά σας με έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορέσετε να μιλήσετε και δεν θα μπορεί να σας απαντήσει. Και επειδή προφανώς δε δέχτηκα όσα με απειλήσατε και μου είπατε με έντονο ύφος και το οποίο παραδεχτήκατε σας φάνηκε κακό, ότι σας προσέβαλα κιόλας. Λοιπόν, πειθαρχικό παράπτωμα η εκπρόθεσμη απάντηση σε αιτήσεις πολιτών. Πάρτε μια απόφαση Κύριε Δήμαρχε. Σταματήστε αυτό που κάνετε εναντίον μας διαφορετικά αν εσείς μας κάνετε αγωγή εμείς αρχικά θα τη δημοσιεύσουμε να τη δει ο κόσμος. Έχετε πέντε χρόνια μπροστά σας που θα είστε Δήμαρχος έχετε καιρό να μας τη στείλετε. Πάντως εμείς αν δε το σταματήσετε δεν θα περιμένουμε τα πέντε χρόνια. Πολύ πιο σύντομα θα τη λάβετε και αυτό έκλυση και παράκληση σταματήστε το τώρα διότι δεν γνωρίζετε ούτε το έργο μας, ούτε το τι έχουμε κάνει, ούτε το τι εν τέλει συνέβη. Αν δε, μιλήστε με τον εντεταλμένο σας σύμβουλο και λήξτε το εδώ το θέμα για το καλό όλων μας. Εμείς λοιπόν, σταματάμε εδώ και περιμένουμε. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε την αγάπη μας σε ολόκληρο το Κιλκίς το οποίο δε φταίνε οι άνθρωποι σε τίποτα ούτε και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, η ικανή ομάδα την οποία έχετε. Απορώ εσείς πώς μπήκατε σε αυτήν τη διαδικασία με τα τόσα πολλά ψέματα και ξεφύγατε.»

Πολυμέσα