Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, 10:55:06 πμ
etpa
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 23:43

Το Κέντρο Κοινότητας Πολυκάστρου στην υπηρεσία των δημοτών της Παιονίας

Συντάκτης:

Την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 6μ.μ στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου τα στελέχη της δομής ΄΄κέντρο κοινότητας΄΄ ενημέρωσαν τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας για τις δράσεις που πλέον αναπτύσσουν. Την δυνατότητα που παρέχεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη οικογένειας τους να απευθύνονται στον Κοινωνικό Λειτουργό και την ψυχολόγο για να βοηθηθούν, με παροχή στήριξης, με προώθηση αιτημάτων σε υπηρεσίες με συγκέντρωση δικαιολογητικών και υποβολή σε φορείς όπου απαιτείται κ.α.


Παρόμοιες ενημερωτικές  συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν στην Γουμένισσα, Αξιούπολη, Ευρωπό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.
Με οδηγίες του Δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη το κλιμάκιο αυτού του φορέα σε πρώτη φάση θα δέχεται τους πολίτες με προκαθορισμένες ημερομηνίες σε χώρους που τους διατίθενται στα Δημοτικά καταστήματα στις έδρες των πρώην Δήμων.
Καταβάλλεται προσπάθεια να αποκτηθεί όχημα για την μετάβαση σε απομακρυσμένους οικισμούς για εξυπηρέτηση ατόμων που λόγο ηλικίας η προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να μετακινηθούν.
 Υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση με τις υπηρεσίες του Δήμου ,του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης, με διευθύνσεις, γραμματείες κ.α.
Το πρόγραμμα είναι φιλόδοξο και τα στελέχη Βαγιάτης Κώστας υπεύθυνος της δομής κοινωνικός λειτουργός και Ατσιόβα Μαρίνα ψυχολόγος εντυπωσίασαν με την παρουσίαση των δράσεων, την κατάρτιση τους και διέκριναν όλοι οι παριστάμενοι την διάθεση για δουλειά προκειμένου οι πολίτες του Δήμου Παιονίας να έχουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία που θα τους ενημερώνει και θα βοηθά ουσιαστικά για την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με φτώχεια, ανεργία, κοινωνικούς αποκλεισμούς κ.α.
Παράλληλα με την ενημέρωση έγινε παρουσίαση και του αστυνομικού της γειτονιάς.
Είναι θεσμός που με συνεργασία του Δήμου και της Αστυνομικής διεύθυνσης υλοποιείται στις έδρες των πρώην καποδιστριακών Δήμων, Πολυκάστρου, Γουμένισσας, Αξιούπολης, Ευρωπού.
Τέσσερις αστυνομικοί επιφορτισμένοι με αυτή την υπηρεσία εξήγησαν την αποστολή τους που στόχο έχει την βοήθεια των πολιτών στις γειτονιές, την πρόληψη παραβατικότητας, έλλειψη ζητημάτων ενδοοικογενειακής η σχολικής βίας, ναρκωτικών, διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίας η ηλικιωμένων σε διοικητικές διαδικασίες που αφορούν στην Αστυνομία (έκδοση ταυτοτήτων ,επικυρώσεις κ.λ.π). Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράσθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια τόσο του Κέντρου Κοινότητας, όσο και του αστυνομικού της γειτονιάς καθώς και κάρτες με τα υπηρεσιακά κινητά των ανδρών της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένοι με αυτή την αποστολή.
Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παιονίας κος Γκουντενούδης τονίζοντας το πόσο μπορεί να συμβάλλει το Κέντρο Κοινότητας στην υποστήριξη όλων των κατοίκων και κυρίως στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Την εκδήλωση προλόγισε ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού  & Εθελοντισμού κος Καραγιαννόπουλος αναδεικνύοντας τον καθοριστικής σημασίας ρόλο του Κέντρου Κοινότητας όπου σε συνδυασμό με το Αυτοτελές Τμήμα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην τοπική κοινωνία για θέματα που αφορούν την κοινωνικά προστασία και κοινωνική φροντίδα.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπαδόπουλος Γιάννης, η Περιφερειακή σύμβουλος  Μιχαηλία Καραμισάκη, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φράγγος και Θόδωρος Απουσίδης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σόνια Συμεωνίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αδαμόπουλος, και Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και ο Γιάννης Αλίρης εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας πρόνοιας πολιτικός προϊστάμενος αυτών των δομών.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης προτάσσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και δόγμα του είναι ΄΄ Ο Δήμος είναι ενιαίος, αιρετοί και υπηρεσίες συνεργάζονται, πέρα από της ευθύνες των διευθύνσεων των, προκειμένου η εξυπηρέτηση να είναι όσο το δυνατόν άμεση και αποτελεσματική”
Και το δόγμα αυτό, όπως διαπιστώθηκε, υιοθετήθηκε από πολλούς.
Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας βρίσκεται στην Αξιούπολη (Πλατεία Παύλου Μελά 1). Πληροφορίες: Βαγιάτης Κωνσταντίνος. Τηλ: 23430-33151 Fax:23430-33159 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.