Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 4:01:35 μμ
etpa
Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 20:35

Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τέσσερα χωριά των Κρουσίων του δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Εν μέσω καύσωνα οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών των Κρουσίων έμειναν χωρίς νερό για ημέρες, καθιστώντας αβίωτη την καθημερινότητά τους.

Από την περασμένη Τετάρτη μια βλάβη στην υποβρύχια αντλία έθεσε εκτός λειτουργίας τη γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό τα χωριά Θεοδόσια, Ελληνικό, Ίσωμα και Ριζανά. Μπορεί η ΔΕΥΑ Κιλκίς να κινήθηκε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά η ουσία είναι πως με τις θερμοκρασίες στο κόκκινο, οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό για ημέρες!

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των κατεστραμμένων σωλήνων και φίλτρων στη γεώτρηση με το σιδηρούχο νερό και ξεκίνησε η επαναλειτουργία της, όπως τόνισε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Βασίλης Καραμπίδης, ενώ μεταφέρθηκαν οκτώ βυτία νερού στις δεξαμενές των χωριών για να μπορέσει να αποκατασταθεί η υδροδότηση. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι δεξαμενές συνδέονται μεταξύ τους για να πάει το νερό από τη μια στην άλλη πρέπει να γεμίζει η προηγούμενη. Έτσι, το νερό σε Ίσωμα και Ριζανά φθάνει τελευταίο και αφού γεμίσουν οι δεξαμενές σε Θεοδόσια και Ελληνικό καθώς και οι ιδιωτικές δεξαμενές στις οικίες, αφού οι κάτοικοι φοβούνται για νέες διακοπές.

Πραγματικό μαρτύριο, λοιπόν, για τους κατοίκους των Ριζανών και του Ισώματος. Το πρόβλημα υδροδότησης στα χωριά αυτά είναι χρόνιο και οξυμένο τα καλοκαίρια, μιας και όλες οι προσπάθειες που έγιναν για την ανεύρεση νερού με γεωτρήσεις δεν απέδωσαν καρπούς. Αυτό βεβαίως δεν αφορά τους κατοίκους των μικρών και απομακρυσμένων αυτών οικισμών του δήμου Κιλκίς. Η ΔΕΥΑΚ οφείλει να παρέχει υγιεινό και άφθονο νερό σε όλους τους δημότες του Κιλκίς και πολύ περισσότερο σε κατοίκους τέτοιων οικισμών.