Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 4:32:53 μμ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 22:20

Το τελευταίο βήμα πριν την κατασκευή αούτομπαν κόμβος Μαυρονερίου-Τελωνείο Δοϊράνης

Συντάκτης:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζει την τεχνική ωριμότητα του έργου πριν αναζητήσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη-κατασκευή του. Ο λόγος για το δρόμο από τον κόμβο Μαυρονερίου έως τη Δοϊράνη όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει την κατασκευή αυτοκινητόδρομου, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και όλα τα συναφή.
Για τη διαδρομή αυτή και το έργο της αούτομπαν έχει εκπονηθεί από πολλών ετών μελέτη, ωστόσο η Περιφέρεια επανέρχεται επιδιώκοντας την επικαιροποίηση της μελέτης.


Στο πλαίσιο αυτό στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας; Ζωής της ΠΚΜ την Τρίτη συζητήθηκε το θέμα: Έγκριση του τρόπου δημοπράτησης για την επιλογή αναδόχου, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 4412/2016 της μελέτης «Ολοκλήρωση-Επικαιροποίηση υφιστάμενης μελέτης (Οδική ασφάλεια, σήμανση, απαλλοτριώσεις) Τμήμα Σταυροχώρι-Δροσάτο», προϋπολογισμού 409.200,00 € (με ΦΠΑ) 2019ΜΠ90800009 / ΣΑΜ 908.
Πρόκειται για επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης στη διαδρομή Σταυροχώρι_Δοϊράνη όπου θα περιλαμβάνεται και η μελέτη για τον κόμβο της ΒΙΠΕ.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και θα καταστεί ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εφόσον η Περιφέρεια κατορθώσει να εντάξει την κατασκευή της αούτομπαν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Αλλά περί του έργου αυτού θα έχουμε και στο μέλλον της ευκαιρία να επανέλθουμε.