Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 4:17:12 μμ
etpa
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 22:34

Χάνεται συνεχώς χρόνος με το Κιλκίς σε ρόλο …θεατή

Συντάκτης:

Πολύτιμος χρόνος χάνεται σε έργα που ήδη έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα και το αποκαρδιωτικό είναι πως από την πλευρά του θιγόμενου νομού δεν αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, ικανές να ξεκολλήσουν την εκτέλεση των έργων αυτών. Πρόκειται για τους δρόμους Νέας Σάντας – κόμβος Ασσήρου και Είσοδος Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου που όπως αποκαλύψαμε πριν τρεις εβδομάδες έχουν εισέλθει σε νέα δίνη.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο δημ. σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης για το πρώτο εξ αυτών και ο κ. Λάζαρος Παζαρτζικλής για το δεύτερο, επισήμαναν τη δυσάρεστη τροπή που έλαβαν σε πείσμα των διαβεβαιώσεων που έδωσε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και μετέφεραν στο σώμα ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς.  
Ήδη, όπως αποκαλύψαμε, και μετά την συνεχιζόμενη απροθυμία έναρξης εργασιών  η Περιφέρεια έστειλε ειδική πρόσκληση στον ανάδοχο του έργου Νέα Σάντα – Κόμβος Ασσήρου καλώντας τον εντός μηνός να ξεκινήσει τις εργασίες άλλως θα προβεί σε αποπομπή του και ανάθεση στο δεύτερο ανάδοχο (ΙΝΤΡΑΚΑΤ). Όλα θα κριθούν πλέον μέσα στον Απρίλιο, όταν και θα ληφθούν αποφάσεις από την Περιφέρεια.
Ωστόσο προκαλεί εντύπωση η βραδύτητα με την οποία χειρίζεται το θέμα η Περιφέρεια καθώς έχει παρέλθει ήδη ένα εννεάμηνο αφότου επιλύθηκαν οριστικά και αμετάκλητα όλα τα ζητήματα με τις απαλλοτριώσεις κι ακόμα ούτε ξεκίνησαν ούτε ξεκαθαρίστηκε το τρόπος αποπεράτωσής τους.
Κι αν το πρώτο έργο είχε κακή προϊστορία από το 2011 ακόμα, εμπλοκή παρουσιάστηκε και στην είσοδο Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου, όπου η ανάδοχος εταιρεία ουσιαστικά παραιτήθηκε του έργου, αφού επί μήνες δεν παρατηρείται καμιά εργασία.
Τα θέματα αυτά έθεσαν στη συνεδρίαση οι κ. Φαχουρίδης και Παζαρτζικλής, αλλά ουδείς είχε να αντιλέξει  ή, πολύ περισσότερο, να απαντήσει επ’ αυτών. Κι έτσι σε δυο ζωτικά θέματα που τον αφορούν ο δήμος ουσιαστικά παραμένει θεατής χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την Περιφέρεια. Το ίδιο φυσικά ισχύει επαυξημένα και για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, αφού η ίδια αποτελεί τμήμα της Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και της υπό τον κ. Τζιτζικώστα περιφερειακής διοίκησης.