Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 12:38:34 πμ
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 19:50

Υπέβαλε πρόταση ο Δήμος Κιλκίς για τα αδέσποτα

Ένα σχόλιό  μας στάθηκε αφορμή να πληροφορηθούμε ότι ο Δήμνος Κιλκίς ενεργοποιήθηκε έγκαιρα και υπέβαλε πρόταση ένταξης σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδότηση δαπανών του για αδέσποτα ζώα (σκυλιά).


Το Υπουργείο εντελώς πρόσφατα δημοσιοποίησε εκ νέου το πρόγραμμά του και μάλιστα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στο τέλος του μήνα, εξ ού και το σχόλιό μας.
Ο αντιδήμαρχος Πρόδρομος Πεντζερετζής υπενθυμίζει ότι η διοίκηση έφερε έγκαιρα προς έγκριση πρότασή της για ένταξη του Δήμου Κιλκίς στο εν λόγω πρόγραμμα. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Αύγουστο – λόγω των διακοπών μας δεν το γνωρίζαμε- και εγκρίθηκε.
Έτσι αναμένεται η χρηματοδότηση του δήμου για τις δαπάνες τροφής, (ενισχύονται κατά 50%) υγειονομικής φροντίδας (ενισχύονται κατά 70%) κ.λπ. στις οποίες υποβλήθηκε κατά το 2016.
Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η κάλυψη των δαπανών, παρότι εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο, δεν αφορά ολόκληρο το 2016 και κατ’ ουσίαν αναφέρεται στο μισό χρόνο. Και τούτο επειδή αφενός λήγει τον ένατο μήνα του έτους και αφ’ ετέρου οι δήμοι ουσιαστικά ξεκινούν την κατάρτιση ανάλογων προγραμμάτων από την άνοιξη.