Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 6:48:08 μμ
etpa
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 21:59

Υπόμνημα Δημάρχου Κιλκίς στον Υπουργό Υγείας για τη στήριξη του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Την οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ζήτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά την  επίσκεψή του τελευταίου στο  Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη.
Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς σχετικό σχέδιο ψηφίσματος κατάθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής, το οποίο έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές του σώματος και συμφωνήθηκε να κατατεθεί εγγράφως από τον Δήμαρχο Κιλκίς υπό τύπον υπομνήματος στον κ. Ξανθό  στην επικείμενη τότε επίσκεψή του στο ν. Κιλκίς.


Το σχετικό υπόμνημα που παρέδωσε ο κ. Σισμανίδης στον Υπουργό Υγείας έχει ως εξής: 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Ως Δήμαρχος Κιλκίς, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και των δημοτών του Δήμου Κιλκίς, σας εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τη συνεχή και συστηματική υποβάθμιση των υγειονομικών δομών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς σε σημείο που να διακυβεύεται το αγαθό της δημόσιας υγείας.
Οι χρόνιες παθογένειες του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες σε δευτεροβάθμια περίθαλψη όλης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του. Η δε υποφερτή λειτουργία του επιτυγχάνεται χάρη στην επαγγελματική ευσυνειδησία των υπηρετούντων ιατρών και του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Οι ήδη χαμηλοί δείκτες λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς έχουν επιδεινωθεί σοβαρά τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της διακομιδής και νοσηλείας προσφύγων και μεταναστών με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιβάρυνση του ολιγάριθμου ιατρικού δυναμικού και στην υπερκάλυψη κλινικών και κλινών.
Ο όγκος των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση, όσο έκτακτη κι αν αυτή είναι, την ισχνή οικονομική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου και την αποδυνάμωσή του από ιατρικό προσωπικό.
Με βάση την αυτονόητη παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας προς όλους τους πολίτες και  δοθεισών των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς η οποία φιλοξενεί το μισό προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ο Δήμος Κιλκίς και το Δημοτικό Συμβούλιο
απαιτούν επείγουσα και γενναία οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και την πρόσληψη ιατρών και επικουρικού ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς.
Επιπλέον, ο Δήμος Κιλκίς και το Δημοτικό Συμβούλιο αξιώνουν την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου σε δομές προσφυγικής μετεγκατάστασης που οργανώνονται σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς ο μεγάλος αριθμός φιλοξενουμένων καθιστά μη διαχειρίσιμη τη λειτουργία του εν λόγω Κέντρου.   

Με τιμή
Δημήτρης Σισμανίδης
Δήμαρχος Κιλκίς