Σοβαρές προειδοποιήσεις εκφράζουν πολλοί διεθνείς οργανισμοί, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα, σχετικά με τον κίνδυνο έλλειψης πετρελαίου το καλοκαίρι αν δεν αποκατασταθεί η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Κίνδυνος έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι αν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ
Σοβαρός τραυματισμός 67χρονου σε διαμέρισμα στον Εύοσμο
Σοβαρά τραυματισμένος εντοπίστηκε 67χρονος σε διαμέρισμα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για ιατρική φροντίδα.
Σχετικά με το περιστατικό, έχει προσαχθεί 38χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι πρώην γαμπρός του τραυματία.
Ψηφιοποιήθηκε το αρχείο της Πολεοδομίας του Δήμου Κιλκίς
Στην ψηφιακή εποχή πέρασε η Πολεοδομία (Υπηρεσία Δόμησης - ΥΔΟΜ) του Δήμου Κιλκίς, αποκτώντας πλέον ένα πλήρες και οργανωμένο ψηφιακό αρχείο, άμεσα διαθέσιμο σε πολίτες, μηχανικούς και επαγγελματίες του τεχνικού και κατασκευαστικού κλάδου.
Σοκ για τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία: 223.539 στρατιωτικοί σύμφωνα με το BBC
Σύμφωνα με το BBC, σε συνεργασία με τον ρωσικό ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediazona και μια ομάδα εθελοντών, έχουν ταυτοποιηθεί 223.539 Ρώσοι στρατιωτικοί που έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ανοιχτό το Καζακστάν για αποθέματα ουρανίου του Ιράν
Το Καζακστάν έχει εκφράσει την πρόθεσή του να παραλάβει αποθέματα ουρανίου από το Ιράν, το οποίο είναι εμπλουτισμένο κοντά σε επίπεδα κατάλληλα για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.
Απειλές Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να καταστρέψει κάθε επιτιθέμενο στο Καλίνινγκραντ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για να καταστρέψει οποιονδήποτε επιχειρήσει να επιτεθεί στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης, όπου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας.
Εντυπωσιακή ανασκόπηση της Super League Κ19: ΠΑΟΚ και οι κορυφαίοι παίκτες
Η Super League Κ19 ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στην κορυφή, κατακτώντας τον τίτλο έπειτα από πέντε χρόνια. Η διοργάνωση αυτή έχει αναδείξει πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που σήμερα διαπρέπουν και ενισχύουν τις εθνικές ομάδες.
Ανανεωμένα δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Φλώρινα από αύριο
Από αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου 2026, ξεκινούν νέα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Φλώρινα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΣΕ (Σιδηρόδρομοι Ελλάδος).
Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνει καθημερινές συνδέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Νάουσας, Έδεσσας, Αμυνταίου και Φλώρινας, με στόχο την ενίσχυση της σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Αλλαγές στην κυκλοφορία από το βράδυ της Τρίτης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης
Αλλαγές στην κυκλοφορία θα εφαρμοστούν την Τρίτη 2 Ιουνίου στην ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των έργων για το Flyover.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 11 το βράδυ της Τρίτης έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας θα αποκλειστεί το ρεύμα προς ανατολικά, ανάμεσα στους ανισόπεδους κόμβους Κ5 (Παπαγεωργίου) και Κ6 (Μετεώρων).