espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 7:32:35 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε Ουκρανό ύποπτο ως συντονιστή των επιθέσεων κατά των αγωγών Nord Stream, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας. Ο συλληφθείς, που ονομάζεται Σέρχι Κ, θα προσαχθεί ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης μετά την έκδοσή του στην Γερμανία.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την πρόοδο που, όπως είπε, επιτεύχθηκε κατά την αμερικανορωσική σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας στην Αλάσκα για μια ενδεχόμενη συμφωνία για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Η τριμερής συνάντηση Ζελένσκι, Πούτιν και Τραμπ βρίσκεται σε κίνδυνο, λόγω αλληλοκατηγοριών και ζητημάτων νομιμότητας. Η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση μεταξύ των προεδρικών ηγετών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας φαίνεται να είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς οι δηλώσεις τόσο από τη Μόσχα όσο και από το Κίεβο καταδεικνύουν ότι οι συνομιλίες δεν είναι εύκολες.

Η φετινή τουριστική σεζόν κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα στη Χαλκιδική και την Ανατολική Θεσσαλονίκη, ωστόσο παρουσιάζει αξιοσημείωτες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου (26/8) και στοχεύοντας στην εξοικείωση του κοινού με τις Πρώτες Βοήθειες για σκύλους, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας και πρώην κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομο Σταμούλη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, σκορπίζοντας βαθιά θλίψη στην εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα.

Ένας φλογερός Πόντιος κι ένας υποδειγματικός Έλληνας,  της προσφοράς και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο, ο Τέλης Κωνσταντινίδης, έφυγε για το ταξίδι χωρίς γυρισμό, το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Αυγούστου2025.

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης.

ιατρός, πρώην δήμαρχος Κιλκίς

 

Τα φαινόμενα με την αποδυνάμωση και απογύμνωση από τους ανθρώπους των χωριών δείχνουν, ότι για να διατηρηθεί βιώσιμος και επισκέψιμος ένας κοινωφελής χώρος, ή επιχείρηση, πρέπει να βρίσκεται κοντά σε μεγάλο, πληθυσμιακά, κέντρο.

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, το Stray Paws Art Festival επιστρέφει στο Κιλκίς, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025, στον χώρο του Rancho Kilkis "Riding Club Kilkis". Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς και έχει στόχο την ενίσχυση της δράσης του για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Κοινότητα Βάθης αποτίουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον έφεδρο ανθυπασπιστή Ιωάννη Ιγνατιάδη, τον μοναδικό Κιλκισιώτη αγνοούμενο που πολέμησε εναντίον του Αττίλα στην τριήμερη άνιση μάχη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ) τον μαύρο Αύγουστο του 1974, κατά τη δεύτερη εισβολή ισχυρών τουρκικών αρμάτων και πεζικού στη μαρτυρική Κύπρο.