espa pkm

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026, 7:07:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για μία επίσκεψη στις 27 Απριλίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν γεωπολιτικά και οικονομικά θέματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, ο οποίος έχει ονομαστεί επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισκέφθηκε μυστικά τη Βόρεια Κορέα το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών και συναντήθηκε με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος την Τρίτη.
Μεγάλο μέρος του κέντρου του Βερολίνου πρόκειται να εκκενωθεί την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό μιας βόμβας 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ώρα έναρξη στις 6.00 το πρωί.

Βρογχοσκόπιο, έκλεψαν άγνωστοι δράστες από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Την κλοπή του ιατρικού μηχανήματος κατήγγειλε ο διοικητής του νοσοκομείου στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η κλοπή του βρογχοσκόπιου αξίας 11.000 ευρώ, που βρισκόταν στο Πνευμονολογικό Τμήμα, έγινε στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας.
Ξεκινά την Πέμπτη η επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών του Mirage 2000-5 που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου.

Ήδη αναχώρησε της Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της 206 Πτέρυγα Υποστήριξης της ΠΑ, εντόπισε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 που συνετρίβη στις 12/4.
Το βιβλίο 10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό, εκδόσεις Πόλις, των των Δ. Χριστόπουλου και Κ. Καρπόζηλου παρουσιάζεται σήμερα, Πέμπτη 19 Απριλίου, και ώρα 19.00, στο Βιομηχανικό επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 18, 1ος όροφος).
«Τα κράτη – μέλη της ΕΕ, με την απόφασή τους να μην ανοιχθεί κανένα περαιτέρω διαπραγματευτικό κεφάλαιο με την Τουρκία, έχουν ήδη αντιδράσει έναντι της βαρύνουσας σημασίας οπισθοδρόμησης στο πεδίο του κράτους δικαίου», τονίζει ο Επιτρόπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας & Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το Ν.Ε.Ο. στοχεύει στο να μπορέσει να παρουσιάσει στην κοινωνία των πολιτών, στους πολίτες, στους ανθρώπους, που άφωνοι μας παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια, μία διαφορετική πολιτική πρόταση και ένα διαφορετικό ύφος της πολιτικής, εστιάζοντας ουσιαστικά στην εφαρμογή του αυτονόητου» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα , για την απόφασή της να προχωρήσει σε μία νέα πολιτική πρωτοβουλία.

Κοντά στις 9 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ.