espa pkm

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026, 5:16:18 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Φτάνει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για θέματα ΝΑΤΟ και Ευρώπης, Τόμας Γκόφους.

Ο κ. Γκόφους θα έχει σημαντικές συνομιλίες με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Περιέγραψε την Τουρκία ως τμήμα ενός «τριγώνου του κακού» που περιλαμβάνει επίσης το Ιράν και σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές οργανώσεις. Την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να επαναφέρει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που καταργήθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα, όταν κατέρρευσε η Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ένας πατέρας, ο οποίος φέρεται ότι κρατούσε περιορισμένο μέσα σε ένα μικρό κλουβί τον διανοητικά άρρωστο γιο του για περισσότερες από δύο δεκαετίες, συνελήφθη το Σάββατο στη δυτική Ιαπωνία, ανέφερε η αστυνομία και έγραψε ο τοπικός Τύπος.
Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο έχει ζητήσει συνάντηση του πρεσβευτή της Αλεξάντερ Γιακοβένκο με τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση Σκριπάλ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τον τόπο που θα συνεχίσει τη ζωή του αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Όπως τόνισε, επιθυμία του είναι να επιστρέψει στο Βέλγιο για να ζήσει εκεί.

Με την «Αναπαράσταση του σεισμού», ένα έθιμο που γίνεται στις 6:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης, της γνωστής Παναγίας των Ξένων, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, ξεκίνησε το Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών», διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία «έχει γίνει ιδιαίτερα απρόβλεπτη το τελευταίο διάστημα».

Τις πασχαλινές ευχές του έστειλε ο γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, με βίντεο που ανέβασε στα social media της πρεσβείας.

«Φίλες και φίλοι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλη την Ελλάδα», είναι η ευχή του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, που μιλά ελληνικά, στο βίντεο πάνω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος.

«Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή. Όλα έχουν ήδη ξεκινήσει, την περίοδο 2012-14. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος αυτής της μεγάλης σύγκλισης. Άλλωστε, έχουμε πια κοινό έργο να υπερασπιστούμε.

Σκληρή επίθεση στην ελληνική πολιτική σκηνή εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, λέγοντας πως «μερικοί ανίκανοι πολιτικοί προσπαθούν να χαλάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών».

1) Türkiye, Yunanistan ile ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek için pek çok olumlu adım attı.