espa pkm

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026, 7:32:54 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης την οποία παρήγγειλε.

Με έγγραφη παραγγελία προς την εισαγγελέα ποινική δίωξης Αργυρή Βαλούση, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα, αλλά και οι χειρισμοί που έγιναν για την αποκατάστασή τους.
«Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Ελλάδα» δηλώνει, στη βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι «πρώτος από όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για την ανάγκη μιας γενναίας συνταγματικής αλλαγής».

Μεγάλη Εβδομάδα - Πάσχα στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επαίνεσε το Σάββατο τον στρατό για τη «φύλαξη των συνόρων της χώρας» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.
Την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί να δείξει την υπεροχή του στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας να καρατομήσει ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά και εν συνεχεία να τους αντικαταστήσει με νέα αμφιλεγόμενα, κατά πολλούς, πρόσωπα, το ροζ σκάνδαλο της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς δεν φαίνεται να είναι τόσο .
«Το καλό είναι ότι λέει αυτό που σκέφτεται. Το κακό είναι αυτό που σκέφτεται». Σε αυτές τις δύο φράσεις συμπύκνωσε προ ημερών κύριο άρθρο των «New York Times» το προφίλ του νέου συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, τρίτου στη σειρά που καλείται να υπηρετήσει το συγκεκριμένο πόστο στους.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση τα τελευταία δέκα χρόνια διχάστηκε από αλλεπάλληλες κρίσεις. Κρίση χρέους, προσφυγική κρίση και διόγκωση των άκρων. Μαζί με το σχέδιο της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ισχυρίστηκε ότι ήδη η κρίση χώρισε την Ευρώπη στα δύο: Ευρώπη του Βορ.
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 09:00

Χαρτογραφούν τα «αγκάθια»

Δύσκολα θέματα παραμένουν προς επίλυση στη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό, παραδέχθηκε ο Μάθιου Νίμιτς στη δήλωση που έκανε μετά το πέρας της συνάντησής του με τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρ.
Το εφιαλτικό σενάριο του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία έδειξε να απομακρύνεται τις τελευταίες ημέρες, αλλά όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς η διαδικασία, την οποία θα ξεκινήσει ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα αυτή την Τετάρτη, αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες ή μήν.
Τι σημαίνει αυτή η μαζική απέλαση τόσων ρώσων διπλωματών από χώρες της Δύσης; Είμαστε πράγματι μπροστά στον νέο Ψυχρό Πόλεμο, με μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση κυρώσεων και απειλών, ή βλέπουμε μια πρόσκαιρη συμπαράσταση στη σύμμαχο του ΝΑΤΟ Βρετανία, που θα εξελιχθεί σύντομα σε «μπίζνες ως συνήθως.