espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 12:07:19 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στην «καρδιά» της Κομοτηνής στέκει αγέρωχος και αναγεννημένος ένας από τους σημαντικότερους ναούς της Θράκης, ο ιερός μητροπολιτικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ένα ζωντανό σύμβολο πίστης, ιστορίας και πολιτισμού, που εδώ και αιώνες συνοδεύει τις πνευματικές και κοινωνικές στιγμές της πόλης.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου, από τις 10:15 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης, 19 του μήνα, στην ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ5 (Παπαγεωργίου) και Κ6 (Νεάπολης).

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2025 11:05

ALUMIL: Δήλωση Βιωσιμότητας 2024

Χρονιά ορόσημο αποδεικνύεται το 2024 για τον όμιλο ALUMIL και τη βιώσιμη μετάβασή του, καθώς δημοσιοποίησε την έκθεση βιωσιμότητάς του για 6η συνεχή χρονιά.

Ο Π.Σ.Πολυπέτρου συμμετείχε την Τρίτη 12 Αυγούστου 2025 στα ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2025 στην Γουμένισσα. Το χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων παρουσίασε χορούς Μακεδονίας και εντυπωσίασε το κοινό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έπληξαν τον Ιούλιο με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ένα πλήθος ουκρανικών εργοστασίων πυραύλων, γραφείων σχεδιασμού όπλων και επιχειρήσεων παραγωγής καυσίμων για πυραύλους.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ με τον βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Στάρμερ, ο οποίος έκανε χθες λόγο για μια πραγματική ευκαιρία να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός χάρη στη μεσολάβηση του αμερικανού προέδρου, πρόκειται να υποδεχθεί τον ουκρανό ηγέτη στις 09:30 (11:30 ώρα Ελλάδας) στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Η διπλωματία των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως προχώρησε στην ακύρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων δυο αξιωματούχων της κυβέρνησης της Βραζιλίας, εξαιτίας του φερόμενου ρόλου τους σε πρόγραμμα της Κούβας για την αποστολή γιατρών στο εξωτερικό, το οποίο η Ουάσιγκτον διατείνεται πως είναι στην πραγματικότητα «καταναγκαστική» εργασία.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σήμερα, Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025, αναμένεται πολύ αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που δημοσιεύει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία περιέγραψαν σήμερα τη θέση της αποκαλούμενης «Συμμαχίας των Προθύμων» – στην οποία έχουν τον πρώτο λόγο – ενόψει των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στην Ουκρανία.

Το Βερολίνο απέρριψε σήμερα την αξιολόγηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Γερμανία, τονίζοντας τον πολύ υψηλό βαθμό ελευθερίας της έκφρασης στην χώρα.