espa pkm

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026, 2:40:22 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνολικά 178 πρόσφυγες αναχώρησαν την Τρίτη από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής προκειμένου να φιλοξενηθούν σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας -όπου και θα εξετασθεί και η τύχη του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει.
Η Google προχωρά στην απαγόρευση των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες της. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο, χωρίς να διευκρινίζεται γιατί θα υπάρξει αυτή η καθυστέρηση.
Αποχή από τα μαθήματα τους πραγματοποιούν την Τετάρτη οι μαθητές στις ΗΠΑ, για τον ένα μήνα μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα όπου ένας 19χρονος σκότωσε 17 ανθρώπους, με την ελπίδα να πιέσουν τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.
Την κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Γούτα της Συρίας θα συζητήσουν την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση τους όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει τόσο στην υπηρεσία του όσο και στην Εισαγγελία ο υπαρχιφύλακας, ένας εκ των τεσσάρων συνοδών ασφαλείας του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη έκανε την εμφάνιση του στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην Θεσσαλονίκη.
Τη γρήγορη επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτών που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία ευχήθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ένα «ισχυρό μήνυμα» προς την Ευρώπη, με την οποία η Τουρκία συνεργάζεται για να αντιμετωπιστούν κοινές προκλήσεις, όπως το προσφυγικό.
Αψηφώντας τη διορία μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης που είχε δώσει η Τερέζα Μέι στην κυβέρνηση της Ρωσίας, η Μόσχα δεν έδωσε καμία απάντηση στο Λονδίνο για το πώς μπόρεσε να εισέλθει επί βρετανικού εδάφους ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ, που δηλητηρίασε τον πρώην ρώσο κατάσκοπο Σεργκέι Σκρίπαλ.
Δεν ήταν μόνο η διαφωνία τους σχετικά με τη μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ ή η εκ διαμέτρου αντίθεσή τους για τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, ούτε το ότι ο Τίλερσον είχε εναντιωθεί στην αρχικά φιλοπόλεμη στάση του Τραμπ εναντίον του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και σε σειρά άλλων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής.
Δίωξη κατά του Ιβάν Σαββίδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για πράξεις που τιμωρούνται από τις διατάξεις σειράς άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Μεταξύ αυτών, και οι απειλές που εκτόξευσε και που βάσει του Κώδικα επισύρουν αυστηρές ποινές για τον ΠΑΟΚ.
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ελπίζει πως η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής που ελέγχει τον θύλακο Αφρίν.