espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 1:38:27 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στην Άγκυρα έχει ήδη φτάσει ο έλληνας πραγματογνώμονας που θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου του Alpha, ο λόγος που ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών να μεταβεί εκεί έλληνας τεχνικός κινητής τηλεφωνίας ανέκυψε από την στιγμή που οι τουρκικές αρχές έχουν πάρει τα κινητά τους τηλέφωνα και φοβούνται τυχόν αλλοίωση χαρακτηριστικών και δεδομένων.
Αντιμέτωπη με ένα περιβάλλον έντασης, το οποίο απειλεί να μετατραπεί σε συνθήκη γενικευμένης αστάθειας στην χώρα, βρίσκεται η κυβέρνηση. Τα μέτωπα αυξάνονται καθημερινώς, η ένταση δε των αντιδράσεων σε κάποια από αυτά δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, απέναντι στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει - προς το παρόν τουλάχιστον - ρόλο παρατηρητή.
Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με έναν εμπορικό πόλεμο, και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος αλλά όχι ο μόνος αντίπαλος. Επιβάλλοντας αύξηση των δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πυροδότησε έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο που ενδέχεται να φέρει την Ευρώπη σε σύγκρουση με άλλες χώρες, από τη Βραζιλία έως την Ιαπωνία.
Το 1977 ο ΟΗΕ θεσμοθετεί την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών). Μια ημέρα κατά την οποία υποστηρίζεται η ισότητα και αξιολογείται η θέση της γυναίκας στην κοινωνία.
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δεν έχουν επηρεάσει τις γυναίκες μόνο στο εργασιακό κομμάτι. Αρκετές είναι εκείνες οι οποίες τα τελευταία χρόνια παραλείπουν τις προληπτικές εξετάσεις γιατί δεν αντέχουν να βάλουν από την τσέπη τους το ποσό που απαιτείται, ενώ αρκετές βρίσκουν διέξοδο από τα προβλήματα στο τσιγάρο, καθώς φαίνεται ότι οι Ελληνίδες είναι οι πιο φανατικές καπνίστριες της Γηραιάς Ηπείρου.
Αντιμέτωπη με ένα περιβάλλον έντασης, το οποίο απειλεί να μετατραπεί σε συνθήκη γενικευμένης αστάθειας στην χώρα, βρίσκεται η κυβέρνηση. Τα μέτωπα αυξάνονται καθημερινώς, η ένταση δε των αντιδράσεων σε κάποια από αυτά δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, απέναντι στο οποίο το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει - προς το παρόν τουλάχιστον - ρόλο παρατηρητή.
Συναγερμός έχει σημάνει στη Βιέννη ύστερα από επίθεση αγνώστους με μαχαίρι στους δρόμους της αυστριακής πρωτεύουσας που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν, τρία άτομα φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνητητό για τη σύλληψή του.
«Να έρχεστε όσο μπορείτε πιο συχνά στο Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, που είναι μια όμορφη Πόλη, φιλόξενη Πόλη, ιστορική. Έχουμε ως Γένος και ως Ορθόδοξη Εκκλησία βαθιές, βαθύτατες ρίζες εδώ, και κανείς δεν μπορεί να μας ξεριζώσει» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την υποδοχή προσκυνητών από το δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, υπό το δήμαρχο Μανώλη Καρρά, που επισκέφθηκαν την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.
Πολυσέλιδη αγωγή σε βάρος της Novartis και μίας πρώην συνεργάτιδάς του, με την οποία ζητά συνολικά 600.000 ευρώ φέρεται να κατέθεσε τις τελευταίες ώρες το πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής.
Νέο επεισόδιο στην υπόθεση Novartis, θα παιχτεί στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη με βάση τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικώς με την τιμολόγηση των φαρμάκων.