espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 12:31:58 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στην ίδρυση ενός νέου Ινστιτούτου, του έβδομου κατά σειρά, προχωρά το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, «στοχεύοντας» αυτή τη φορά αποκλειστικά στην Αστροφυσική.

Το Ινστιτούτο θα αποτελεί τη μετεξέλιξη των δραστηριοτήτων αστροφυσικής που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στην Κρήτη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ, με στόχο να προωθήσει την έρευνα στον τομέα της αστροφυσικής και να προσελκύσει Έλληνες αστροφυσικούς του εξωτερικού.
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 18:50

Δολοφονίες δημοσιογράφων στην Ευρώπη

Η δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, είναι η τελευταία μίας σειράς δολοφονιών πολλών άλλων δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ, μολονότι η γηραιά ήπειρος παραμένει ένα από τα πιο ασφαλή περιβάλλοντα εργασίας, για τους εργαζόμενους στον τομέα της πληροφόρησης.
Οι αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Ευρώπης μαθαίνοντας τους πώς να κάνουν χρήση των τακτικών πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό που πραγματοποιείται στην Γενεύη
Ο υπουργός Πολιτισμού της Σλοβακίας Μάρεκ Μάνταριτς, σύμμαχος επί σειρά ετών του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, παραιτήθηκε την Τετάρτη μετά την δολοφονία του νεαρού δημοσιογράφου που συγκλόνισε τη χώρα.

Ο 27χρονος Γιαν Κούτσιακ έκανε δημοσιογραφική έρευνα για εγκλήματα επιχειρηματιών, μερικοί από τους οποίους είχαν σχέσεις με πολιτικούς.
Επιστολή προς τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας απηύθυνε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, καλώντας τους να υποστηρίξουν την εκεχειρία στην ανατολική Γούτα και να επιτρέψουν τη διανομή βοήθειας στις πολιορκημένες περιοχές.
Σήμερα δεν συζητάμε το ενδεχόμενο νομιμοποίησης της κάνναβης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μετά την πολύωρη διαδικασία ακρόασης φορέων επί του νομοσχεδίου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης». Ο υπουργός Υγείας έσπευσε εκ προοιμίου να υπογραμμίσει πως «η προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία η ιατρική χρήση της κάνναβης είναι προσχηματική, που λειτουργεί ως προθάλαμος για τη de facto νομιμοποίηση της ευφορικής χρήσης, είναι μία προσέγγιση υπερσυντηρητική, φοβική και σκοταδιστική».
Αναρτήθηκαν την Τετάρτη στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 δήμους (επιβλέποντες φορείς) για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β'κύκλος).

Ειδικότερα, αναρτήθηκαν ο οριστικός πίνακας κατάταξης ασνέργων, ο οριστικός πίνακας επιλαχόντων και ο οριστικός πίνακας αποκλειομένων που αφορούν εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και άνω.
Η απόφαση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση «Νovartis», καθώς και τα 21 μέλη της, τα οποία έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων, ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον προεδρεύοντα του Σώματος, Δημήτρη Κρεμαστινό.
Η Συρία αρνήθηκε για ακόμα μία φορά πως έχει οπλοστάσια χημικών όπλων, επισημαίνοντας πως «τρομοκρατικές οργανώσεις» στη χώρα, περιλαμβανομένων των αλ-Νόσρα και Ισλαμικό Κράτος, έχουν αποκτήσει κάποια αποθέματα τέτοιων όπλων.

Ο Χούσαμ Εντίν Αάλα, ο πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων οπουδήποτε και απέρριψε τους «ψευδείς ισχυρισμούς», όπως τους αποκάλεσε, που γίνονται από ορισμένες χώρες εναντίον της κυβέρνησής του.
Το σχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχέδιο αυτό μεταφράζει σε νομικούς όρους την κοινή έκθεση των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων και που αφορά τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί για το «διαζύγιο».