espa pkm

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026, 11:29:58 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την επικείμενη παρουσίαση της Στρατηγικής Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια χαιρετίζει η γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα τις ευρείες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και τονίζοντας αφενός ότι οι όποιες διμερείς διενέξεις πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν από μια ενδεχόμενη ένταξη κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφετέρου ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις «αυτόματης ένταξης».
Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ», σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σήμερα ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Νίκο Καραμούζη, τη δωρεά από την ΕΕΤ του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ».
Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Ηλείας, καθώς το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν σε οικόπεδο εμπρηστικοί μηχανισμοί και κράνη.

Σύμφωνα με το ilialive, πολίτης εντόπισε κοντά σε κάδους απορριμμάτων δύο πλαστικά μπουκάλια με υγρό και προσαρμοσμένες κροτίδες με ταινία πάνω τους και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στην Ασφάλεια προσήχθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα δύο αντιεξουσιαστές, γνωστοί στον αναρχικό χώρο, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση και ξυλοδαρμό εύελπι στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Η επίθεση είχε γίνει από τρεις άνδρες που αντιλήφθηκαν ότι ο νεαρός είναι δόκιμος της Σχολής Ευελπίδων, παρά το γεγονός ότι φορούσε πολιτικά.

Ερώτηση προς τον υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με τη δημόσια προτροπή παραγωγή της ΕΡΤ να «γιαουρτώσουν οι πολίτες τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο συλλαλητήριο» απηύθυνε η ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να απευθύνει ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η Δημόσια τηλεόραση» αναφέρει η ΝΔ για να προσθέσει.
Εναντίον του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καταφέρθηκαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Για «γνωστό πολιτικό βιογραφικό του Μίκη Θεοδωράκη», και για πολιτικές επιλογές του με τις οποίες ποτέ δεν έχει συμφωνήσει, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο τραυματισμός μεταναστών από 28χρονο Ιταλό το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ματσεράτα. Το περιστατικό αποκτά ξεχωριστή σημασία ενόψει των επικείμενων εκλογών της 4ης Μαρτίου.
Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε με σύντομη δήλωση του στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία βρίσκεται την Δευτέρα σε εξέλιξη στην Ιταλία και στο Βατικανό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο ένα ολοκληρωμένο πακέτο προληπτικού ελέγχου του προστάτη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή, κατόπιν ραντεβού.
Προανάκριση για τα αίτια της αυτοκτονίας 26χρονου άρχισε η αστυνομία στον Βόλο. Ο νεαρός απαγχωνίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο από ηλεκτρικό καλώδιο στο σαλόνι του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 26χρονος έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο βρόγχο από ηλεκτρικό καλώδιο, τον οποίο κρέμασε από το μονόζυγο στο καθιστικό του σπιτίου του και απαγχωνίστηκε.