espa pkm

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 9:20:17 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Βενετία δεν βυθίζεται πλέον, καθώς τώρα -τουλάχιστον προσωρινά- τα διάσημα κανάλια της πόλης είναι με ελάχιστο νερό και δεν μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε πολλά από αυτά, γράφει η εφημερίδα «La Nuova di Venezia», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που αναζητούν οι χιλιάδες τουρίστες που ταξιδεύουν στην ιταλική πόλη με την ψευδαίσθηση μιας ρομαντικής βόλτας με γόνδολα.
Την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη το μεσημέρι του Σαββάτου καταδίκασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Όπως επισημαίνει, «τέτοιου είδους ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του».
Τουλάχιστον 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 ακόμη τραυματίστηκαν το Σάββατο από επίθεση αυτοκτονίας Πακιστανών Ταλιμπάν, ενάντια σε μια στρατιωτική βάση στην κοιλάδα του Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η «επίθεση αυτοκτονίας» στην περιοχή Καμπάλ έγινε ενάντια σε μια «αθλητική εγκατάσταση του στρατού».
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 12:50

Λιμενικοί Πάτρας: Το λιμάνι εκπέμπει SOS

Για νέο τραυματισμό λιμενικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεταναστών να εισβάλουν στο λιμάνι της Πάτρας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η τοπική Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «το λιμάνι της Πάτρας εκπέμπει SOS».
Στις 14.00 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος. Το Σάββατο έγιναν οι τελευταίες προετοιμασίες με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και την τοποθέτηση της εξέδρας των ομιλητών στις αρχές του πεζόδρομου της Ερμού έτσι ώστε οι ομιλητές να κοιτάζουν προς την πλατεία και το κτίριο της Βουλής.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η διεξαγωγή του β΄ γύρου του προεδρικών εκλογών στην Κύπρο από τον οποίο θα κριθεί κατά πόσον ο πρόεδρος Nίκος Αναστασιάδης (35,5% στον γύρο), που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, θα εξασφαλίσει επανεκλογή ή νέος πρόεδρος της Κύπρου θα είναι ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς ο οποίος απέσπασε στον α΄ γύρο ποσοστό 30,3%.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίωξε να διαβεβαιώσει τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία, υπογραμμίζοντας στον Γάλλο πρόεδρο ότι η τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» έχει στόχο «τρομοκρατικά στοιχεία» και ότι η Άγκυρα «δεν εποφθαλμιά εδάφη άλλης χώρας».

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 10:50

Βροχές και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται την Κυριακή με τα φαινόμενα να είναι πιθανόν ισχυρά στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ σταδιακή βελτίωση θα έχει ο καιρός από το απόγευμα.
Ενα φιλόδοξο εγχείρημα για μια ευρεία συνάντηση δυνάμεων της εργασίας, της διανόησης και της επιστήμης, ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες και με διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις, αλλά με κοινό στόχο την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η διάσπαση του ΚΚΕ στη 12η Ευρεία Ολομέλεια της Κεντρικής του Επιτροπής, η οποία συνήλθε ακριβώς πριν από πενήντα χρόνια (5 έως 15 Φεβρουαρίου 1968 στη Βουδαπέστη), έλαβε διαστάσεις ιστορικού σχίσματος. Ηταν η κορύφωση της εσωκομματικής διαπάλης που εξελισσόταν τα προηγούμενα χρόνια - μετά την.