espa pkm

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2026, 10:17:55 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 15:50

Σύλληψη Αφγανού με πυροκροτητές

Ένας άνδρας, αφγανικής καταγωγής, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, καθώς το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας με μια τσάντα μέσα στην οποία υπήρχαν πυροκροτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αφγανός δεν δίνει απαντήσεις για το πού βρήκε τους πυροκροτητές.
Στον Νίκο Παππά και στην αναφορά του σε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα στον Αντώνη Σαμαρά απαντούν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία μπερδεύονται.

«Επί δεκαετίες κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπήρξε λέει «πολύ άκαμπτος» και δεν παρέδιδε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Τουλάχιστον έντεκα άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και δυνάμεις αυτονομιστών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένηε, Άντεν, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και των υγειονομικών αρχών.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις του στρατού που παραμένουν πιστές στο πρόεδρο Μανσούρ Χάντι προσπάθησαν να εμποδίσουν διαδηλωτές να μπουν στην πόλη που βρίσκεται στα νότια της χώρας.
Η «πόρτα είναι ανοικτή», αν η Βρετανία θελήσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πραγματοποίησε το 2016 για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.
Άρχισαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων. Επί 16 μέρες με περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Σήμερα, Κυριακή, στο άνοιγμα του Τριωδίου, ο ντελάλης βγήκε στους δρόμους, επισκέπτεται κάθε γειτονιά της πόλης και διαλαλεί την έναρξη της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μασκαρευτούν και να ξεχυθούν στους δρόμους για να ξεφαντώσουν, όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς.

«Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλλουμε τη θέση μας. Για να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο.

Πόσο εύκολο είναι να γίνει περιζήτητο ένα από τα πιο πρακτικά πιάτα της Ελλάδας, το «φαγητό που ετοιμάζει η Ελληνίδα μητέρα για να φροντίσει ολόκληρη την οικογένεια», το ταπεινό, αλλά εξόχως νόστιμο παστίτσιο;
Το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό στην Καμπούλ την επομένη μιας ακόμα αιματηρής βομβιστικής επίθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα 95 άτομα να σκοτωθούν και ακόμα 191 να τραυματιστούν. Οι απανωτές επιθέσεις έχουν προκαλέσει την οργή των Αφγανών, οι οποίοι εκφράζονται με αναρτήσεις διαδικτυακά, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές δεν έχουν λάβει ικανοποιητικά μέτρα ασφαλείας.
Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άνδρα από την Αλβανία, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περπατούσε στην οδό Αχαρνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δύο άτομα που ήταν πάνω σε μηχανή πλησίασαν το θύμα και το πυροβόλησαν στον θώρακα.
Την άποψη ότι «αν τα συλλαλητήρια αξιοποιηθούν σωστά, μπορεί να αποτελέσουν ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στην σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής» εκφράζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας, επίσης, ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα και χρέος όλων των πολιτών να εκφράζουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις έκφρασης στήριξης ή αποδοκιμασίας για ένα θέμα».