Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Παράδοση των 2 ασθενοφόρων του ΤΑP στο ΕΚΑΒ Κιλκίς
Τα δυο ασθενοφόρα που πρόσφερε ο αγωγός ΤΑΠ στο νοσοκομείο Κιλκίς, μετά από πρόταση - συνεργασία του δήμου Κιλκίς, παραδόθηκαν για χρήση εντός του νομού Κιλκίς στο ΕΚΑΒ.
Σε μια σεμνή τελετή στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπουλος συνεχάρη το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη για «την πρωτοπόρα στάση του να διεκδικήσει από τον ΤΑΠ ασθενοφόρα» και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Βλάχου, για την προσπάθεια και συνεργασία.
Η πίτα του Kinesis-Gym
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου Kinesis-Gym, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Η διεύθυνση του γυμναστηρίου «νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα μέλη παλιά και νέα, ενεργά και μη, για την παρουσία τους σε αυτή την μικρή γιορτή η οποία έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, για πέμπτη συνέχει χρονιά, με την βοήθειά σας μαζέψαμε αρκετά τρόφιμα μακράς διαρκείας (όπως, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και άλλα) τα οποία θα δοθούν στον Ιερό Ναό Παναγίας στην πόλη μας για το καθημερινό συσσίτιο που διοργανώνει προσφέροντας τροφή σε άτομα τα οποία πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Η παρουσία και ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας, μας γέμισε χαρά και ιδιαίτερη τιμή.
Για την ιστορία, η τυχερή της βραδιάς, αλλά και της χρονιάς που βρήκε το φλουρί είναι η Δήμητρα Τοφαρή. Η Δήμητρα εκτός από ένα καλότυχο και γεμάτο χαρές 2018 κέρδισε και μια ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο μας.
Από τη βασιλόπιτα που κόπηκε για το προσωπικό του γυμναστηρίου, ο τυχερός της χρονιάς που κέρδισε το φλουρί είναι ο Παναγιώτης Μαυρογενίδης οποίος εκτός από τις ευχές κέρδισε και το φυλακτό του 2018.
Από όλους εμάς, στο Kinesis-Gym, ευχές για ένα καλότυχο γεμάτο υγεία και ευημερία, δύναμη και αγάπη 2018».
Ρασοευχή Μοναχού στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς
Ένας ακόμη νέος αδελφός εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στον αναστάσιμο πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου τελέσθηκε η ρασοευχή του Νικολάου Τσαμπαζάκη εκ Νέου Γυναικοκάστρου Ν. Κιλκίς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.
Δεμένα τα πλοία στην Κρήτη
Τα οικεία λιμεναρχεία έχουν προχωρήσει στην έκδοση απαγορευτικού απόπλου μέχρι τις 8 το πρωί, όταν και θα εξεταστούν εκ νέου τα καιρικά φαινόμενα.
Τα βασικά σημεία του νέου κανονισμού περιφερειακών οργανώσεων της ΝΔ
Στην Πειραιώς τονίζουν πως ο νέος κανονισμός περιφερειακών οργανώσεων, αποπνέει τη φιλοσοφία της παράταξης σε πνεύμα εξωστρέφειας των κομματικών οργάνων.
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δεν υπάρξει αύξηση φορέων δημοσίου
Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία
Του Αντώνη Παπάζογλου Φοιτητή Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ.
Εδώ και λίγο καιρό έχει επανέλθει στο προσκήνιο της πολιτικής και διπλωματικής σκηνής το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το όνομα είναι ιδιότητα και όχι μια απλή λέξη. Και με αυτό το σκεπτικό δεν γίνεται να αφήσουμε να επιτραπεί η παραχάραξη της Ιστορίας, και φυσικά να αποτελέσει η γλώσσα και ο πολιτισμός αντικείμενα συνδιαλλαγής και μικροκομματικών τακτικισμών.
Δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Στους ρυθμούς της παράδοσης επέστρεψαν και πάλι, μικροί και μεγάλοι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Με την έναρξη των μαθημάτων και την επιστροφή στις χορευτικές αίθουσες, οι κυρίες του Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. φρόντισαν να πραγματοποιηθεί σε όλα τα Χορευτικά Τμήματα (Παιδικά, Εφηβικά και Ενηλίκων) του Κιλκίς και του Πολυκάστρου, το καθιερωμένο έθιμο της βασιλόπιτας, για την ανάδειξη των τυχερών της χρονιάς.
Το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. εύχεται σε όλους, καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία!
Συνταξιούχοι Δημοσίου Κιλκίς: Καμιά ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, στην έκτακτη συνεδρίασή του με αρ. 17/ 19-01-2018, με μοναδικό θέμα την επικείμενη συμφωνία για την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων αποφάσισε Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α Πως καμία ονομασία για το Κράτος των Σκοπίων δεν πρέπει να περάσει που να περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Είναι λάθος να κάνουμε εκπτώσεις στο δίκιο μας. Υπό πίεση βρίσκονται τα Σκόπια
Του Γιάννη Αλίρη.
Όλοι τονίζουν την ευκαιρία επίλυσης του ονόματος Μακεδονία στις συζητήσεις- διαβουλεύσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη . Μιλούν για ευκαιρία διότι αυτή την περίοδο υπάρχει μετριοπαθής κυβέρνηση στην γείτονα χώρα , (πάντως η αρχική εκτίμηση για την μετριοπάθεια τους μάλλον πρέπει να επανεκτιμηθεί).