Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 9:15:36 πμ
etpa
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο, Μαριτίνο, συναντήθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Οι δύο άντρες συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών, καθώς και ζητήματα σχετικά με το έργο και τη δραστηριότητα του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ).

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα από φοιτητές και μαθητές στην Θεσσαλονίκη, με τους συγκεντρωμένους να πραγματοποιούν πορεία σε δρόμους της πόλης.

Οι φοιτητές και μαθητές φωνάζοντας συνθήματα «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας» και «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός», απαίτησαν από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών και των σχολείων.

 

Με ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ζητά να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις τους την «οικονομική καταστροφή του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο παραμένει κλειστό τους τελευταίους πέντε μήνες και συνεχόμενα επί 70 ημέρες».

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, με τον Πρόεδρο, κ. Αναστάσιο Αμανατίδη, και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, καθώς και με την Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, κα Μανιουρά.

Η απολύμανση στο δημόσιο χώρο προκρίνεται από το Δήμο Κιλκίς ως ενισχυτικό μέτρο στη διαρκή προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της μετάδοσης της Covid – 19.

Το Υπουργείο Υγείας στην Ιταλία με εγκύκλιό του γνωστοποίησε ότι η χρήση του εμβολίου AstraZeneca κατά του covid-19 συστήνεται κατά προτίμηση για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Δεδομένου του χαμηλού ποσοστού επιπλοκών με θρόμβους αίματος και της μεγάλης θνησιμότητας από covid-19 που καταγράφεται στους ηλικιωμένους», είναι η σχετική αιτιολόγηση για την προτροπή.

Ρεπορτάζ: Βασιλική – Ελένη Μπαμπαλιούτα

Πραγματοποιείται σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Καΐρου, μία μεγάλη ημερίδα από το Αιγυπτιακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (ECSS) με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα: Οικοδόμηση του Μετα-Πανδημικού Κόσμου» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ένα ευρωπαϊκό ρομπότ, ονόματι “Τάλως”, έφτασε την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας την απολύμανση στους εσωτερικούς χώρους μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ο “Τάλως φέρει το όνομα του μυθικού χάλκινου γίγαντα, που ήταν προστάτης στη μινωική Κρήτη και θεωρείται το πρώτο ρομπότ στα χρονικά, έχει την ικανότητα να απολυμάνει τους απλούς θαλάμους ασθενών σε μόνο 10 λεπτά, τη στιγμή που με μία φόρτιση 8 ωρών δύναται να «εργαστεί» 2,5 ώρες και να απολυμάνει παραπάνω από 18 θαλάμους.

Ένας υπάλληλος βενζινάδικου κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία στην επιχείρηση όπου εργαζόταν, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 46χρονο Έλληνα που φέρεται να εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός και σε δεύτερη ληστεία που έγινε στο ίδιο πρατήριο βενζίνης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, καθώς ένας νεαρός έπεσε στο κενό από την ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας.

Ο νεαρός φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και οι πρώτες ενδείξεις “οδηγούν” σε απόπειρα αυτοκτονίας, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση ατυχήματος.