Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 7:10:55 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

        «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές της ομάδας νέων του Αθλητικού Συλλόγου “Αλέξανδρος” Αξιούπολης για την πρόκριση τους στο Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Χειροσφαίρισης.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 10:14

Εκκωφαντική σιωπή

Μήπως είναι καιρός να εκδώσει ανακοίνωση η ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας και να κατακεραυνώσει τους γιατρούς του Νοσοκομείου Κιλκίς και τους εργαζόμενους σε αυτό, που έχουν το θράσος να αναφέρονται σε προβλήματα και να ζητούν κινητοποιήσεις των κατοίκων για να σωθεί η Παθολογική Κλινική;

Να αποτελεί καθημερινό μέλημα και ημών των δημοσιογράφων το θέμα της Παθολογικής, προέτρεψε στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας της ΕΝΙΚ γιατρός Δημήτρης Κοσμίδης.

Στις εγκαταστάσεις της ELVIAL πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από το Γυμνάσιο Γυναικόκαστρου Κιλκίς. Στο πλαίσιο του μαθήματος επαγγελματικού προσανατολισμού, 34 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου μαζί με τη συνοδεία των καθηγητών τους, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ELVIAL.  Η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειών πολύπλευρης σύνδεσης της εταιρείας με την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στήριξης της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού αγωνίστηκαν η Κ9 «Μπάρτσα», η Κ10 «Φιορεντίνα» και η Κ12 «Παρί» για την ΕΑΚΕ οι δύο πρώτες και σε φιλικό η τελευταία. Από την μεριά της δύο αγώνες έδωσε η Κ8 «Πόρτο» στον Ντίνο Κούη, ενώ και η Κ11 «Μαρσέιγ» αγωνίστηκε με τον Εθνικό Ευόσμου στους Κανονιέρηδες και επικράτησε με 2-0. Συνεχείς αγώνες για τα τμήματα του Αλέξανδρου, που τα δίνουν όλα κάθε εβδομάδα!

Στα πλαίσια Εθελοντικής Δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρίβας έγινε καθαρισμός και κοπή χόρτων στον προαύλιο χώρο του Εξωκλήσιου του Αγίου Αντωνίου και των Αγίων Θεοδώρων στη Γρίβα όπως επίσης βάφτηκαν τα γράμματα της αναμνηστικής πλάκας ώστε "Να Θυμούνται οι Παλαιότεροι και Να Μαθαίνουν οι Νεότεροι" για την προσφορά του πατήρ Ιωάννου Τάγκου. 

Στην ερώτηση που υπέβαλε η παράταξή  “ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στις 09/04/2024, η οποία αφορά την διακοπή, από 01/11/2023 του προγράμματος ‘περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων’ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, εκ μέρους της διοίκησης, απάντησε δίχως να ... απαντήσει επί της ουσίας. Έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στον κακό προγραμματισμό εισροής κεφαλαίων από την Ευρώπη. Παρέλειψε τις μεγάλες ευθύνες της Περιφέρειας, η οποία δεν μερίμνησε να έχει τα αναγκαία ποσά για ολόκληρη την περίοδο κάλυψης του προγράμματος για τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το “αναμενόμενο” απορροφήθηκαν 3.000.000 ευρώ και, πλέον περιμένουμε…(!) ένα πρόσθετο ποσό εδώ και πέντε μήνες και ... βλέπουμε…(!) ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Τα προβλήματα όμως για τους κτηνοτρόφους δεν έχουν τελειωμό, αφού από την 1η Απριλίου του 2024 καλούνται πλέον και να πληρώνουν ετήσιο ανταποδοτικό τέλος για τις ανάγκες του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, το οποίο θα εισπράττεται με την διαδικασία e-παράβολο και, ταυτόχρονα, να πληρώνουν οι ίδιοι για την περισυλλογή, καθώς το πρόγραμμα διακόπηκε !! Δηλαδή η πλήρης κοροϊδία και ο εμπαιγμός θα συνεχιστούν, άγνωστο για πόσο και οι κτηνοτρόφοι θα πληρώνουν για μια υπηρεσία που δεν απολαμβάνουν εδώ και πολλούς μήνες. Και, φυσικά, ούτε νύξη για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν, ως τώρα και θα συνεχίσουν να καταβάλουν όσοι είχαν και θα έχουν νεκρά ζώα, παρόλο που είχαν πληρώσει και υποχρεούνται να συνεχίσουν να πληρώνουν, το ειδικό τέλος  

Καλούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ και την Διοίκηση της Π.Κ.Μ (άλλωστε "ομόσταυλες" είναι) να λάβουν σοβαρές και έγκαιρες αποφάσεις, ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, να σταματήσουν να ζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι και, επιπλέον, να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι από την ταφή νεκρών ζώων σε ρέματα και χαράδρες.

Η διοίκηση του Δήμου Παιονίας, για ακόμη μία φορά, εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές της ομάδας νέων του Αθλητικού Συλλόγου “Αλέξανδρος” Αξιούπολης για την σπουδαία πρόκριση τους στο final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Χειροσφαίρισης, κάνοντας υπερήφανη όλη την Παιονία.

Η διπλωματία του Ισραήλ καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες Δευτέρα εναντίον της τελικής έκθεσης για το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), που θεωρείται η ραχοκοκκαλιά του συστήματος χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Δυο ελικόπτερα της αεροπορίας ναυτικού της Μαλαισίας συγκρούστηκαν σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα μέλη των πληρωμάτων τους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο δυτικό τμήμα της μαλαϊκής χερσονήσου, ανακοίνωσε η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του ασιατικού κράτους.