espa pkm

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 10:35:55 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

H αμερικανική εταιρεία Intel, o μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής επεξεργαστών, παραδέχθηκε ότι τα «μπαλώματα» ασφαλείας που έκανε στα τσιπάκια της για προστασία από τις πρόσφατες απειλές Meltdown και Spectre, αποδείχθηκαν ελαττωματικές.

Η γαλλική εταιρεία Alstom έκανε γνωστό ότι πρόκειται φέτος να πραγματοποιήσει στην Ολλανδία, σε πραγματικές συνθήκες, τις πρώτες δοκιμές αυτοματοποιημένων τρένων της.

Το τρένο μπορεί να διανύσει απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση.

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 12:50

Τετ α τετ Τραμπ - Μακρόν στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να προσκαλέσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, αργότερα μέσα στο 2018, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει επίσημα δημοσιοποιηθεί, αλλά ούτε κι ο Λευκός Οίκος έχει εκδώσει ανακοίνωση, μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να δρομολογηθεί μέσα στην εβδομάδα, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Δύο διαφορετικούς κόσμους στις φυλακές Κορυδαλλού περιγράφει ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Αλέκος Γιωτόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «η πτέρυγα ΣΤ είναι το Κολωνάκι και η Ε ή Β τα δυτικά προάστια».
Την παραίτηση του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ Θεόφιλος Τσιγκαλάκης.

Ο κ. Τσιγκαλάκης, ο οποίος είχε προσληφθεί στη θέση αυτή κατόπιν διαγωνισμού πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε σοβαρές πιέσεις, σε βάρος του, από τοπικούς παράγοντες, δεδομένου του αρνητικού κίματος που έχει δημιουργηθεί στη Χίο.
Αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς, μετά από προδιαβούλευση συνολικά 6 μηνών. Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους.
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη ενώ άλλος ένας αγνοείται, εξαιτίας μιας ηφαιστειακής έκρηξης που προκάλεσε χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο, γνωστοποίησαν οι ιαπωνικές Αρχές.

Η ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το όρος Κουσάτσου-Σιράνε να αποφεύγουν να το πλησιάζουν, καθώς όπως εξήγησε καταγράφεται μια «ασθενής ηφαιστειακή δραστηριότητα».
Ο σταθμός Charing Cross του Λονδίνου έκλεισε νωρίς το πρωί της Τρίτης εξαιτίας «μεγάλης» διαρροής αερίου στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική και η εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων, ενώ η αστυνομία απομάκρυνε εκατοντάδες ανθρώπους από ένα ξενοδοχείο και ένα νυχτερινό κέντρο.
Σειρά πληροφοριών για τους δράστες της δολοφονίας του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου –πριν από πέντε ημέρες στο Χαϊδάρι - φέρεται να διαθέτουν στελέχη της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ από πρόσφατες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ποινικών που μιλούν για το δραματικό συμβάν.
«Όλα καλά, προς το παρόν όλα καλά» ήταν η απάντηση που έδωσε χαμογελώντας ο πρώην πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση του κ.