espa pkm

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2026, 5:22:49 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στον οικισμό Κουτσουρά από τους ισχυρούς ανέμους που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Οι άνεμοι στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να ξηλωθούν θερμοκήπια, πέργκολες, ηλιακοί θερμοσίφωνες, φωτοβολταϊκά, πέργκολες, και ένας τουλάχιστον στύλος της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας radiolasithi.gr.
Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την «Νέα Οδό» οι νέες τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, οι οποίες θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου προς Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.
Στο Δαφνί οδηγήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του ο 34χρονος που την Πρωτοχρονιά έκαψε τον πατριό του στον Άγιο Νικόλαο Μάνης.

Όπως δήλωσε στην απολογία του ο 34χρονος δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα, αλλά μόνο να τον τραυματίσει, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για τους εγκλεισμούς του σε ψυχιατρικά ιδρύματα τα τελευταία δέκα χρόνια, κάτι που ο ίδιος θεωρούσε πως ήταν άδικο.
Κανονικά -χωρίς τροποποιήσεις- θα πραγματοποιηθούν αύριο, ημέρα των Θεοφανείων, όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βάσει του προκαθορισμένου ισχύοντος προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Αντίθετα, τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.
Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, θα έχει την προσεχή Τρίτη 9 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για επίλυση του ονοματολογικού.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, ο κ.
Γελοίο επιχείρημα και ψέμματα χαρακτηρίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσα ανέφερε την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα της ΠΓΔΜ ότι δηλαδή η ΝΔ σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου.
Ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο για το σαγηνευτικό, αβαντγκάρντ Βερολίνο της δεκαετίας του '20 κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Taschen και ήδη τείνει να γίνει best seller.

Αρχές της δεκαετίας του 1920, Βερολίνο.
Λίγες μόλις ώρες μετά την γέννησή της, 47 λεπτά από την έλευση του 2018, η μικρή Άσελ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των συμπολιτών της στη Βιέννη καθώς έγινε το «Πρώτο Μωρό του Νέου Έτους» της Αυστρίας.
«Είναι αργά για δάκρυα Μπέττυ» τονίζει σε ανάρτησή της στο Facebook η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη ασκώντας αυστηρή κριτική σε όσα λέει στη συνέντευξή της της η σύντροφος του Πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα.

«Να αντιληφθεί η ΝΔ τη σημασία της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και να κρατήσει μια εθνικά υπεύθυνη στάση», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα.