espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 1:02:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γράφει ο Αναστάσιος Αμανατίδης

πρώην Δήμαρχος Κιλκίς

 

Έχω κάθε λόγο να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στην ΔΕΥΑ Κιλκίς, από της συστάσεώς της από την υπ’ εμέ δημαρχιακή αρχή (1995). Ήταν γενναία η πολιτική απόφασή μας να δημιουργηθεί Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) στο Κιλκίς, που θα λειτουργεί με τον τολμηρό για την εποχή του νόμο 1069/80 με ιδιωτικο-οικονομικούς κανόνες ως ιδιωτική εταιρεία του Δημοσίου. Φοβούμαι ότι αυτός ήταν ο λόγος που οι προκάτοχοί μας Δήμαρχοι δεν το αποτόλμησαν!

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις εξής περιοχές:

από ώρα  07:30  έως  15:00

Παρά λίγο να γινόμασταν πλουσιότεροι κατά 15 τόσα εκατομμύρια...

Δηλαδή ένας (μια) εξ ημών θα κέρδιζε στο Τζόκερ το εν λόγω ποσόν.

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2025 13:33

Kilkis taste, μια υπέροχη δράση!

Να, λοιπόν, που ένας νέος θεσμός γεννιέται στο Κιλκίς, γεμάτος γεύσεις και πολιτισμό! «Φεστιβάλ Γαστρονομίας – Kilkis Taste”, στις 29 και 30 Αυγούστου.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο Τετάρτη 30-07-2025, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Κιλκίς.

Αγαπητά μας παιδιά,

Συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους εσάς που διαγωνιστήκατε στις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Από τις 23 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία 9 προγραμματισμένες δράσεις στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Η βιβλιοθήκη μετατράπηκε σε κέντρο δημιουργίας και φαντασίας για τα παιδιά της περιοχής, με δράσεις τόσο στον χώρο της όσο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης «Ιωάννης Πολυχρονίδης».

Η ομάδα των μαθητών/τριών του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς του προγράμματος EPAS – "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"- κατέλαβε την 1η θέση πανελλαδικά ανάμεσα σε 115 σχολεία με βαθμολογία 100/100 και θα συμμετάσχει στις διεργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 10 Οκτωβρίου 2025.

Με τις εργασίες καθαρισμού του αντιπλημμυρικού έργου του οικισμού του Δροσάτου, ολοκληρώνονται οι εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που εκτελούνται σχεδόν δύο χρόνια, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2023.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025, ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ασφαλούς κολύμβησης στο Κολυμβητήριο Ευρωπού «Δημάρχου Γεωργίου Γίτσου» του Δήμου Παιονίας, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών της περιοχής.